Ανοδική αντίδραση στο ΧΑ, με σύμμαχο την Εθνική

Με βέβαιο βήμα απομακρύνεται από τις 720 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη τιμών να σημειώνει άνοδο +0,92% στις 729,56 μονάδες, έχοντας τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης. Η αγορά επιλέγει να κινηθεί αντίθετα προς το παρόν από τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα οποία σημειώνουν ήπιες απώλειες εν μέσω ανανεωμένων ανησυχιών για τις εξελίξεις στο σινοαμερικανικό εμπορικό

μέτωπο.

Οι αγοραστές έχουν μοιράσει το ενδιαφέρον τους στην πλειονότητα των τίτλων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, εκμεταλλευόμενοι τις εκτεταμένες απώλειες που έχουν καταγραφεί στο ταμπλό από την προηγούμενη Δευτέρα, δίνοντας πάντως και σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης στη μετοχή της Εθνικής, η οποία ξεχωρίζει με επίδοση +3,92% και τζίρο 2,24 εκατ. ευρώ. Η συνολική συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 10,19 εκατομμύρια.

Οι υπόλοιποι τραπεζικοί τίτλοι κινούνται και αυτοί σε θετικά εδάφη και πιο συγκεκριμένα στο +2,11% βρίσκεται η Πειραιώς, στο +1,19% η Eurobank, ενώ προσπάθεια για να διατηρηθεί θετική κάνει η Alpha Bank στο +0,16%. Ο κλαδικός δείκτης γράφει +1,57% στις 603,57 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα περιστραφεί γύρω από τις τραπεζικές μετοχές για το προσεχές διάστημα, με σημαντικούς άξονες το investors day της Εθνικής σήμερα στο Λονδίνο αλλά και την πορεία της Eurobank αναφορικά με τις πωλήσεις των δανειακών της χαρτοφυλακίων, με την τράπεζα να συγκεντρώνει το ισχυρό ενδιαφέρον πολλών διεθνών funds χθες, με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το πακέτο δανείων Pillar, ύψους 2 διεσκ. ευρώ.

Εκτός ατζέντας του σημερινού Eurogroup βρίσκεται η Ελλάδα, με τον υπουργό Οικονομικών να απουσιάζει λόγω τεχνοκρατικού χαρακτήρα της συνόδου. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης θα αντικαταστήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τους εκπροσώπους των θεσμών να αναμένονται να του ζητούν διευκρινίσεις αναφορικά με το πακέτο παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα. Με τις ευρωεκλογές να απέχουν μόλις δέκα ημέρες, οποιαδήποτε αντίσταση των Ευρωπαίων αναμένεται να είναι μάλλον.. χλιαρή, με τις πραγματικές αντιδράσεις να εκφράζονται στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup τον Ιούνιο.

Για σήμερα πάντως η τεχνική αντίσταση των 720 φαίνεται να επιτελεί σωστά το έργο της, με μόλις 3 τίτλους του Large Cap να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Έτσι, με απώλειες -1,46% κινείται η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, στο -0,42% βρίσκεται ο Σαράντης και στο -0,24% τα Ελληνικά Χρηματιστήρια. Στον αντίποδα, με κέρδη κινούνται οι ΑΔΜΗΕ (+4,06%), Viohalco (ΒΙΟ +2,03%), Grivalia Properties (ΓΡΙΒ +1,62%), Όμιλος Τιτάν (ΤΙΤΚ +1,42%), ΟΠΑΠ (+1,43%), ΟΛΠ (+1,43%), Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ +1,71%), Jumbo SA (ΜΠΕΛΑ +1,04%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+0,93%), Motor Oil (ΜΟΗ +0,81%), Τέρνα Ενεργιακή (ΤΕΝΕΡΓ +0,76%), Fourlis (ΦΡΛΚ +0,54%), Lamda Development (ΛΑΜΔΑ +0,47%), Αεροπορία Αιγαίου (ΑΡΑΙΓ +0,38%), ΟΤΕ (+0,26%) και Coca Cola (ΕΕΕ +0,22%)

The post Ανοδική αντίδραση στο ΧΑ, με σύμμαχο την Εθνική appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα