Market making… Χατζηδάκη στη ΔΕΗ που την απογειώνει στα επίπεδα που είχε όταν ο ΑΔΜΗΕ ήταν ακόμα θυγατρική!

Πολύ κοντά στο να μηδενίσει την απώλεια της αποκοπής του ΑΔΜΗΕ που έγινε τον Ιούνιο του 2017 βρίσκεται πλέον η μετοχή της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγοραστές ποντάρουν στην βελτίωση των μεγεθών από το πλάνο Χατζηδάκη και θεωρούν ότι η Επιχείρηση μπορεί να εμφανίσει ραγδαία βελτίωση των EBITDA.

Έτσι εξηγούν την σημαντική άνοδο της μετοχής, παρά το γεγονός ότι στο εννεάμηνο οι ζημιές, αν και μειωμένες, ήταν αρκετά υψηλές.

Όταν αποκόπηκε το δικαίωμα για τον ΑΔΜΗΕ ώστε η μετοχή να εισαχθεί αυτόνομα στο Χ.Α., η ΔΕΗ άγγιζε τα 3,80 ευρώ περίπου. Την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσης χωρίς τον ΑΔΜΗΕ είχε φτάσει να διαπραγματεύεται κάτω από το 1,80 ευρώ. Σταδιακά και κυρίως με το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ είχε βρεθεί στα 3,36 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2018, σημείο το οποίο ξεπέρασε για λίγο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Πρόκειται για μία σημαντική αντίσταση σημειώνουν οι αναλυτές οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά την πορεία προσπαθώντας να ανιχνεύσουν την μετέπειτα πορεία της.

Τα αποτελέσματα της ΔΕΗ δείχνουν ότι οι δαπάνες είναι τεράστιες και καλύπτουν το σύνολο σχεδόν του τζίρου.

Από κύκλο εργασιών 3,6 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019, οι λειτουργικές δαπάνες ήταν ύψους 3,51 εκατ. ευρώ αφήνοντας EBITDA μόλις 96,9 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον η ΔΕΗ έχει ένα τεράστιο χρέος, αφού ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στο εννεάμηνο στα 3,9 δισ. ευρώ με την επιχείρηση να δηλώνει ότι εξετάζει πιθανές εναλλακτικές σε σχέση με την πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Χθες, σε έκθεσή της η Axia έκανε λόγο για λειτουργική κερδοφορία το 2020-2022 με τον μέσο όρο EBITDA να αγγίζει το 1 δισ. ευρώ. Επίσης, οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένεται να φτάσουν στα 320 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζοντας την σύσταση για τη μετοχή σε «αγορά» από «ουδέτερη» και με τιμή-στόχο τα 7,30 ευρώ, που παραπέμπει σε περιθώριο ανόδου πάνω από 120%.

The post Market making… Χατζηδάκη στη ΔΕΗ που την απογειώνει στα επίπεδα που είχε όταν ο ΑΔΜΗΕ ήταν ακόμα θυγατρική! appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα