Νιτσιάκος: Καλοβλέπει την αγορά του προψημένου γύρου που κάνει τζίρο 1 δισ.

Η κατηγορία του προψημένου γύρου παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, υπολογίζεται πως αγγίζει σε τζίρο το 1 δισ. ευρώ (!). Αυτή τη δυναμική κατηγορία «καλοβλέπει» και η Νιτσιάκος.

Όπως ανέφερε χθες η διοίκηση της ηπειρώτικης βιομηχανίας με πάνω από 40 χρόνια παρουσίας στον χώρο της πτηνοτροφίας, υπάρχουν σχέδια για επέκταση σε νέες κερδοφόρες κατηγορίες που θα τονώσουν την ανάπτυξή της, μεταξύ των οποίων και ο προψημένος γύρος.

«Μας ενδιαφέρει ο γύρος καθώς είναι από τα δυναμικά προϊόντα», σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαριλένα Νιτσιάκου

κόρη του ιδρυτή και στέλεχος της οικογενειακής επιχείρησης στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους ενώ υπογράμμισε πως επειδή πολλοί στην αγορά χρησιμοποιούν το όνομα «Νιτσιάκος» για τον γύρο που πουλάνε στα καταστήματά τους, θα ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του καταναλωτή, με στόχο να σταματήσει η παραπλάνηση.

Στα σχέδια της Νιτσιάκος είναι και η είσοδος στην αγορά του αρνίσιου και μοσχαρίσιου κρέατος με δημιουργία μονάδων εκτροφής και τυποποιητηρίου κόκκινου κρέατος, στα Δολιανά Ιωαννίνων. Μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τα πρώτα προϊόντα από τα 150 μοσχάρια που αρχικά θα έχει η μονάδα εκτροφής ενώ το ερχόμενο Πάσχα θα βρίσκεται στην αγορά και το αρνίσιο κρέας της Νιτσιάκος.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις αναμένεται να υποστηριχθούν από ένα ισχυρό πλάνο επενδύσεων στον κομμάτι της παραγωγής. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δρομολογεί για την περίοδο 2020 – 2022 επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, οι οποίες πέραν των παραπάνω περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της δυναμικότητας στα 5.000 πτηνά ανά ώρα στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης καθώς και τη δημιουργία νέας γραμμής σφαγής και διπλασιασμό του τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων.

Είχαν προηγηθεί επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2019. Οι συγκεκριμένες αφορούσαν στην επέκταση του τυποποιητηρίου των Ιωαννίνων και την εγκατάσταση νέων γραμμών μηχανικής αποστέωσης. Επίσης, έγινε εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και Άρτα με στόχο την ποιοτική βελτίωση του παραγόμενου pellet, καθώς και εγκατάσταση νέου βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας υγρών λυμμάτων στο πτηνοσφαγείο Ιωαννίνων.

Η παραγωγική ενδυνάμωση στοχεύει να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και για την ανάπτυξη των εξαγωγών, κυρίως προς την Ιταλία που είναι μια σημαντική αγορά για την εταιρεία. Ήδη, τα προϊόντα της Νιτσιάκος έχουν αξιόλογη παρουσία στην Νότια Ιταλία, και υπάρχουν βλέψεις για την μεγαλύτερη διείσδυση στη βόρειο Ιταλία.

Όλα τα παραπάνω έρχονται τη στιγμή που η εταιρεία συνεχίζει να διευρύνει το αποτύπωμα και τα μεγέθη της, κόντρα στην κρίση και την πίεση που υφίσταται η κατανάλωση. Μάλιστα, φέτος εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα κλείσουν στα επίπεδα των 375 εκατ. ευρώ από 349 εκατ. ευρώ πέρυσι, μια αύξηση περίπου 25 εκατ. ευρώ.

The post Νιτσιάκος: Καλοβλέπει την αγορά του προψημένου γύρου που κάνει τζίρο 1 δισ. appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα