MYTILINEOS: Συνεχίζει αδιάκοπα τη στήριξη στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

Την έμπρακτη συμπαράσταση στους πληγέντες απο τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2018 έδειξε για ακόμα μια φορά η εταιρία MYTILINEOS. Η εταιρία, τήρησε τις δεσμεύσεις της και προχώρησε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου και του Όμορου Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, συνολικής αξίας 600.000 ευρώ. 

Στα κτήρια που αναβαθμίστηκαν (συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ.) καλύπτονται σήμερα οι εκπαιδευτικές ανάγκες 700 παιδιών και οι αθλητικές δραστηριότητες 1.000 παιδιών, από διάφορες περιοχές του πυρόπληκτου Δήμου Ραφήνας

και όμορων Δήμων. Μετά απο μια σειρά ερευνών και μελετών, ο Τομέας Έργων EPC – METKA της MYTILINEOS, επέλεξε τις πιο σύγχρονες επεμβάσεις στο συγκρότημα αυτό, με σκοπό να εξασφαλισθεί εκτός απο τη συντήρηση και η ενεργειακή εξοικονόμηση.

Συγκεκριμένα, οι επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης που επιλέχθηκαν να υλοποιηθούν αφορούν τόσο στο εξωτερικό κέλυφος των κτηρίων (αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων και μονώσεων οροφής γυμναστηρίου), όσο και στα ηλεκτρομηχανολογικά τους συστήματα (θέρμανση, ψύξη, φωτισμός και διαχείριση θερμού νερού). Με αυτές τις ενέργειες, το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνεται φτάνει το 45% για το σχολείο και το 40% για το γυμναστήριο, συγκριτικά με την προϋφιστάμενη κατάσταση.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω υλοποιήθηκαν επιπλέον εργασίες τόσο για την ασφάλεια και προστασία  μαθητών και εργαζομένων όσο και για τη καλύτερη λειτουργικότητα του σχολείου.  Συστήματα σκίασης αιθουσών, κλειστού γυμναστηρίου και η ανέγερση νέου στεγάστρου εξωτερικών κερκίδων σχολείου και ανακατασκευή περιμετρικής περίφραξης και μάντρας, καθώς και κιγκλιδωμάτων δώματος σχολείου. Εγκατάσταση νέου ανελκυστήρα ΑΜΕΑ και βελτίωση εξωτερικών προσβάσεων ΑΜΕΑ καθώς και νέου συστήματος αντικεραυνικής προστασίας και συστήματος προστασίας από κρουστικές υπερτάσεις,  επισκευές και συντήρηση των όψεων και των στοιχείων φέροντος οργανισμού και συντήρηση και εμπλουτισμό χώρων πρασίνου, είναι μερικές απο τις νέες εγκαταστάσεις του κτηρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σύνολο των επεμβάσεων ολοκληρώθηκε έγκαιρα και είναι έτοιμο για τη νέα σχολική χρονιά

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για την παράδοση του έργου, παραβρέθηκαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Την MYTILINEOS εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ. Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου, αλλά και στελέχη του Τομέα Έργων EPC – METKA.

Ο Τομέας Έργων EPC – METKA επιπλέον, συνέπραξε αφιλοκερδώς μαζί με άλλες ιδιωτικές εταιρείες στην επιχείρηση καθαρισμού οικοπέδου στο Μάτι, από επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

Τέλος, η MYTILINEOS προχώρησε στη δωρεά 6 αυτόνομων πυροσβεστικών οχημάτων στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

Η εταιρεία δεσμεύεται ότι η προσφορά προς την κοινωνία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της, όπως άλλωστε αντικατοπτρίζεται στις αξίες της, στο πλαίσιο της Εταιρικής της Κοινωνικής Ευθύνης.

The post MYTILINEOS: Συνεχίζει αδιάκοπα τη στήριξη στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα