Παραίτηση Τζονσον προβλέπει η JPMorgan

14:41 10/9/2019 - Πηγή: Fortune

«Οι μοναδικές επιλογές που θεωρούμε εν τέλει βιώσιμες είναι ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει μια συμφωνία στη Βουλή των Κοινοτήτων και να εξασφαλίσει την έγκρισή της, να παραιτηθεί και να αφήσει κάποιον άλλο να καταθέσει αίτημα παράτασης με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ή να υπαναχωρήσει από τη δεδηλωμένη θέση του», ανέφερε ο Μάλκομ Μπαρ της JPMorgan σε έκθεση προς τους πελάτες της εταιρίας.

«Σε αυτή τη φάση, η άποψή μας είναι πως η παραίτηση είναι

η πιο πιθανή από αυτές τις τρεις (επιλογές)», ανέφερε ο Μπαρ.

Φον Ντερ Λάιεν: Το Brexit θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας σχέσης με τη Βρετανία

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι τα επόμενα βήματα για το Brexit βρίσκονται αποκλειστικά στα χέρια της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τη φον ντερ Λάιεν, η ΕΕ ποτέ δεν επιθυμούσε το Brexit, αλλά σέβεται την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από το μπλοκ.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δύσκολη διαδικασία. Δεν παύω να λέω “το Brexit που ποτέ δεν θέλαμε”. Όμως σεβόμαστε την απόφαση που έλαβαν οι Βρετανοί φίλοι μας, η Βρετανία», επεσήμανε.

«Το Brexit, εφόσον συμβεί, δεν είναι το τέλος κάποιου πράγματος, αλλά η αρχή της μελλοντικής μας σχέσης», τόνισε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν. «Επιθυμώ αυτή η σχέση να είναι καλή, όπως ήταν και στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Julius Baer: Στο 10% οι πιθανότητες για άτακτο Brexit τον Οκτώβριο

Η ελβετική τράπεζα Julius Baer αναθεώρησε πτωτικά στο 10% τις πιθανότητες η Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς μια συμφωνία και βλέπει 75% πιθανότητα να καθυστερήσει η διαδικασία, όπως ανέφερε σήμερα ενώ περιορίζονται οι εναλλακτικές που έχουν απομείνει για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Μακροπρόθεσμα, η τύχη του Brexit θα αποφασιστεί σε βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο Πάτρικ Λανγκ, επικεφαλής ανάλυσης στην Julius Baer, σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να επικρατήσει το Συντηρητικό Κόμμα, χωρίς όμως απαραίτητα να εξασφαλίζει αυτοδυναμία.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος εκτιμά στο 35% τη μακροπρόθεσμη πιθανότητα για ένα σκληρό Brexit, με τις πιθανότητες για μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες να παραμένουν στο 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα