Eurobank: Δυναμική είσοδος στην ψηφιακή εποχή με νέα online προϊόντα και υπηρεσίες

Στις νέες απαιτήσεις που επιβάλλει η ψηφιακή εποχή προσαρμόζει υπηρεσίες, προϊόντα και το σύνολο της λειτουργίας της η Eurobank, κάνοντας πράξη τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει οποιαδήποτε επιχείρηση να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που της προσφέρουν το διαδίκτυο, τα ψηφιακά μέσα και οι νέες τεχνολογίες και, επιπλέον, μέσα από προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες, καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα και νέες διαδικασίες, να δημιουργεί έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο

αυτό, η Eurobank λάνσαρε πρόσφατα την online έκδοση πιστωτικής κάρτας ενώ ετοιμάζει και online προθεσμιακές καταθέσεις. Δυνατότητες που θα έρθουν να συμπληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους και άλλα ψηφιακά τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ήδη από την άνοιξη, η Eurobank δημιούργησε μία νέα ψηφιακή υπηρεσία, το Digital Academy for Business, για να στηρίξει τη μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή.

Εξάλλου, η Eurobank τα τελευταία τρία χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ σε τεχνολογικές υποδομές προκειμένου να «τρέξει» το δικό της ψηφιακό μετασχηματισμό, ώστε να καταστεί η πιο άμεση, φιλική και ψηφιακά ώριμη τράπεζα στην Ελλάδα.

Η ανταπόκριση της πελατείας για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες είναι μεγάλη και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σε δηλώσεις του στην «Ημερησία» ο κ. Γιώργος Κεφάλας, Επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης προϊόντων Retail Banking, το κοινό ενημερώθηκε για τη δυνατότητα έκδοση ψηφιακής κάρτας την Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 και «μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαν υποβληθεί περισσότερα από 300 αιτήματα για τη νέα κάρτα μέσω e-banking».

Αυτό αποδεικνύει ότι οι πελάτες προσαρμόζονται επίσης στη νέα εποχή, εκμεταλλεύονται την ευελιξία που παρέχει η τεχνολογία αυξάνοντας παράλληλα τις απαιτήσεις τους για ποιοτικές υπηρεσίες ακόμα και σε σύνθετες συναλλαγές με ασφάλεια και ταχύτητα.

Πολύ σύντομα, όπως λέει ο κ. Γ. Κεφάλας, έρχεται το «ψηφιακό πορτοφόλι» όπου ο πελάτης θα έχει περασμένες όλες τις κάρτες του σε ψηφιακή μορφή και θα μπορεί να τις χρησιμοποιεί με ασφάλεια, τόσο στο φυσικό όσο και στο ιντερνετικό κατάστημα.

Η νέα κάρτα έχει μέσο πιστωτικό όριο από 2.000 μέχρι 5.000 ευρώ (τα όρια είναι υψηλότερα για πελάτες του private banking) και επιτόκιο 17,75%. Στην πράξη πρόκειται για μία προσωποποιημένη διαδικασία επιλογής νέας πιστωτικής κάρτας, αφού ο πελάτης ολοκληρώνει τη διαδικασία με αποκλειστικά ψηφιακό τρόπο (end-to-end digital διαδικασία) και επιλέγει το πρόγραμμα επιβράβευσης που θέλει να λαμβάνει από τις καθημερινές του συναλλαγές.

Και όπως σημειώνει ο κ. Ανδρέας Μαρνέρης, Επικεφαλής Έκδοσης Καρτών & Προγραμμάτων Πιστότητας, «για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρέχεται, για την έκδοση πιστωτικής κάρτας, η δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής της αίτησης. Ο πελάτης δεν χρειάζεται να πάει στο κατάστημα, ενώ σε σύντομο χρόνο μαθαίνει με SMS ή με e-mail αν το αίτημα του έχει εγκριθεί και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας λαμβάνει την κάρτα στη διεύθυνση που έχει δηλώσει. Δηλαδή, με δυο λόγια, από την αρχή ως το τέλος η έκδοση της κάρτας διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά».

Όσο για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας και πρόσφατη απόδειξη μισθοδοσίας ή σύνταξης- με δεδομένο ότι ο ενδιαφερόμενος είναι ήδη πελάτης του e banking της Τράπεζας, υποβάλλονται επίσης ηλεκτρονικά.

Τόσο ο κ. Κεφάλας όσο και ο κ. Μαρνέρης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή της Οδηγίας Υπηρεσιών Πληρωμών ΙΙ (Payment Service Directive 2) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τίθεται σε εφαρμογή στις 14 Σεπτεμβρίου, που παρέχει πρόσθετα επίπεδα ασφάλειας στις ηλεκτρονικές πληρωμές, θωρακίζοντας τη διαδικασία ταυτοποίησης του πελάτη.

Σε μια εποχή που αλλάζει ραγδαία, τόσο σε επίπεδο παροχής των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο συμπεριφοράς και απαιτήσεων του πελάτη, ηEurobank αναγνωρίζει ότι ο πελάτης «θέλει να επιβραβεύεται για τις συναλλαγές του». Μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή, η χρήση της κάρτας του, προσφέρει τη δυνατότητα στον πελάτη να ανταμείβεται με πραγματικά ευρώ €πιστροφή από τις συναλλαγές του σε 8.500 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Η Τράπεζα διαθέτει περί τις 2,1 εκατομμύρια χρεωστικές κάρτες –που συμμετέχουν στο πρόγραμμα €πιστροφή- και 600.000 πιστωτικές. Όπως αναφέρει ο κ. Μαρνέρης το πρώτο εξάμηνο του 2019 πραγματοποιήθηκαν 12 εκατομμύρια συναλλαγές στο πρόγραμμα €πιστροφή και 1,5 εκατομμύρια συναλλαγές εξαργύρωσης. Όσον αφορά στις εξαργυρώσεις του προγράμματος €πιστροφή, το 52% των συναλλαγών πραγματοποιείται σε σούπερ μάρκετ, το 18% σε πρατήρια καυσίμων, το 8% σε ένδυση υπόδηση και ακολουθούν προϊόντα τεχνολογίας κ.λπ. Είναι δηλαδή παραπάνω από ενδεικτικό ότι οι συναλλαγές με την κάρτα αφορούν 100% την καθημερινότητα και τις βασικές ανάγκες του πελάτη.

Η δυναμική που αναπτύσσεται μέσα από τα ψηφιακά κανάλια είναι «σαρωτική» καθώς το €πιστροφή mobile app χρησιμοποιούν 425.000 πελάτες οι οποίοι πραγματοποιούν το 50% των συναλλαγών και το 56% των εξαργυρώσεων .

Αμέσως μετά το λανσάρισμα της ψηφιακής πιστωτικής κάρτας θα ακολουθήσουν και οι on line προθεσμιακές καταθέσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τις κλασσικές, ενώ η ανανέωση τους θα γίνεται επίσης αυτόματα.

Ο πελάτης του e-banking της Eurobank θα μπορεί να ανοίξει την ψηφιακή προθεσμιακή κατάθεση που του ταιριάζει σε μόλις 5 λεπτά. Συγκεκριμένα, μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τις ανάγκες του, ανάμεσα σε 4 βασικά online προθεσμιακά προϊόντα όπως είναι:

Η Προθεσμιακή Με Ευελιξία, με δυνατότητα προσθήκης ποσού, στην ημέρα εκτοκισμού, απόδοση τόκων κάθε μήνα, δυνατότητα πρόωρης εξαγοράς χωρίς κόστος, στην ημέρα εκτοκισμού,Προθεσμιακή Με Ευρώ €πιστροφή. Το συγκεκριμένο προϊόν επιβραβεύει με €πιστροφή, έχει απόδοση τόκων κάθε μήνα ή τρίμηνο κι δυνατότητα πρόωρης εξαγοράς χωρίς κόστος, στην ημέρα εκτοκισμού,Προθεσμιακή Για Όλους, με απόδοση τόκων στη λήξη της προθεσμιακής, δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης,Προθεσμιακή Σε Ξένο Νόμισμα από 5.000 σε AUD /CAD /CHF /GBP /USD /NOK.

Ο κ. Κεφάλας κάνει επίσης αναφορά στην Citigroup (Αμερική) και την Standard Chartered (με έδρα το Λονδίνο), όπου επιβραβεύουν τους καταθέτες τους με αεροπορικά εισιτήρια, κάτι που -δεδομένων των χαμηλών επιτοκίων καταθέσεων διεθνώς- αποτελεί διεθνή τάση στην λιανική τραπεζική.

Επισημαίνει δε ότι η Eurobank διαθέτει την Προθεσμιακή Κατάθεση «Ταξιδεύω», η οποία μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας με την Aegean Airlines, επιβραβεύει τον πελάτη με αεροπορικά εισιτήρια Aegean ή Olympic Air με την έναρξη της κατάθεσης ή και με κάθε ανανέωσή της.

The post Eurobank: Δυναμική είσοδος στην ψηφιακή εποχή με νέα online προϊόντα και υπηρεσίες appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα