Μεγάλη πυρκαγιά με ζημιές και τραυματίες σε εμπορικό κέντρο στο Λονδίνο (pics & video)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σε εμπορικό κέντρο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στην περιοχή Γουάλθαμστοου του Ανατολικού Λονδίνου.

Η περιοχή είναι αρκετά πυκνοκατοικήμενη, γεγονός που κατέστησε την πυρκαγιά ιδιαίτερα απειλητική, γι’ αυτό και στο σημείο έσπευσαν άμεσα 20 πυροσβεστικά οχήματα, με περισσότερους από 120 πυροσβέστες, οι οποίοι επιχείρησαν στο σημείο, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί στη γύρω περιοχή και προκαλέσει περαιτέρω ζημιές.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, η σημερινή πυρκαγιά αποτέλεσε ένα «πολύ σοβαρό

περιστατικό».

Fire getting worse in Walthamstow. High flames mean public evacuated to Hoe Street and very tall flames from the Mall. @LondonFire doing great job in trying circumstances. Cherry picker brought down because of size of flames @BBCNews @BBCLondonNews pic.twitter.com/9eVjsDFsIv

Adam Cumiskey (@cumiskey) July 22, 2019

«Υπάρχει πολύς καπνός. Και για αυτό συστήνουμε στους πολίτες των γύρω περιοχών να μην ανοίγουν τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών τους», δήλωνε ο επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς, Στιβ Σμιθ, την ώρα της επιχείρησης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τις 7:40 το πρωί, σύμφωνα με την τοπική ώρα Αγγλίας, ενώ μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο κατέθεσε ότι αρχικά δεν ήταν δυνατό να γίνει κατανοητό αν στον χώρο βρίσκονταν άνθρωποι ή όχι. Μάλιστα, μέρος της στέγης του διώροφου εμπορικού κέντρου παραδόθηκε στις φλόγες και λίγο αργότερα κατέρρευσε.

Firefighters remain at the scene of the large fire at a shopping mall in #Walthamstow There are now 25 fire engines tackling the blaze © @alexandermilas https://t.co/IbEVilJqTu pic.twitter.com/oE1AtJNhGO

London Fire Brigade (@LondonFire) July 22, 2019

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο, με βάση την ενημέρωση από την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από πέντε πυροσβεστικούς σταθμούς της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ αποκλείστηκαν, για αρκετή ώρα, οι γύρω δρόμοι, για λόγους ασφαλείας.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η διοίκηση του εμπορικού κέντρου μέσω Twitter, αναφέροντας: «Το κέντρο είναι προσωρινά κλειστό για το κοινό, εξαιτίας ενός σοβαρού περιστατικού».

Tremendous efforts from firefighters to tackle blaze at Walthamstow mall this morning #Walthamstow #walthamstowfire pic.twitter.com/MgciSUKpJT

— Matt Lake (@lakematt) July 22, 2019

Δείτε παρακάτω τις τρομακτικές εικόνες από το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά:Από τη σημερινή πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο του ανατολικού ΛονδίνουΑπό τη σημερινή πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο του ανατολικού ΛονδίνουΑπό τη σημερινή πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο του ανατολικού Λονδίνου

The post Μεγάλη πυρκαγιά με ζημιές και τραυματίες σε εμπορικό κέντρο στο Λονδίνο (pics & video) appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα