Bitcoin: Επέστρεψε πάνω από τα 17.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια

Στο επίπεδο των 17.000 δολαρίων επέστρεψε η αξία του Bitcoin για πρώτη φορά από το μεγάλο ράλι του 2017 και την ισχυρή πτώση που ακολούθησε στις αρχές του 2018.

Η τιμή του bitcoin ενισχύθηκε κατά 4% στις τελευταίες 24 ώρες, και έφτασε στα 17.030 δολάρια, στην μεγαλύτερη τιμή της από τις 7 Ιανουαρίου του 2018. σύμφωνα με το  site CoinDesk.

To bitcoin έχει ενισχυθεί μέσα στο 2020 κατά 137%. Το εντυπωσιακό του άλμα, σύμφωνα με τους αναλυτές του χώρου των κρυπτονομισμάτων,

βασίζεται σε μια σειρά από παράγοντες, όπως τα μέτρα των κυβερνήσεων για τη στήριξη των οικονομιών από τις επιπτώσεις της Covid-19 αλλά και την στροφή στο κρυπτονόμισμα από μεγάλα ονόματα του χώρου των επενδύσεων όπως τον Paul Tudor Jones και τον Stanley Druckenmiller. Μάλιστα ο Jones υποστήριξε πως η επένδυση σε bitcoin, μοιάζει με αυτή στον χρυσό στη δεκαετία του 1970 και πως μπορεί να είναι το καλύτερο μέσο αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού στην εποχή του κορονοϊού. Ο διάσημος επενδυτές επικαλέστηκε τα μέτρα τυπώματος χρήματος και τόνωσης της οικονομίας από τη FED και την κυβέρνηση των ΗΠΑ εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 ως βασικούς λόγους πίσω από το ενδιαφέρον του για το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Έτσι, οι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων περιγράφουν πλέον το bitcoin ως  ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, καθώς τα μέτρα φορολογικής και νομισματικής τόνωσης που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας μειώνουν την ελκυστικότητα των κυρίαρχων φυσικών νομισμάτων.

Το ράλι του bitcoin ενισχύθηκε  επίσης και από την απόφαση μεγάλων εταιρειών να αγκαλιάσουν τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, όπως τη Fidelity Investments, που δημιούργησε ειδική μονάδα δυνατότητας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων για τους πελάτες της ή την PayPal, που άρχισε πρόσφατα να επιτρέπει στους χρήστες της να αγοράζουν, να διατηρούν και να πωλούν εικονικά νομίσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα