Amazon Pharmacy: Η Amazon αλλάζει τον χώρο της εμπορίας φαρμάκων, με το νέο της ψηφιακό φαρμακείο!

Ένα μεγάλο βήμα για την κυριαρχία του χώρου της εμπορίας φαρμάκων στις ΗΠΑ πραγματοποιεί η Amazon, η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία του Amazon Pharmacy, του νέου της ψηφιακού φαρμακείου.

Η νέα υπηρεσία, που απευθύνεται προς το παρόν στο κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών, έγινε διαθέσιμη στους καταναλωτές από την Τρίτη. Λειτουργεί ως ένα παραδοσιακό φαρμακείο,

ωστόσο δίνει πρόσθετες δυνατότητες στους πελάτες του Amazon Prime, οι οποίοι μπορούν να έχουν δωρεάν παράδοση φαρμάκων εντός 2 ημερών. Το Amazon Pharmacy καλύπτει τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα να  κανονίσει κάποιος τις παραγγελίες του διαδικτυακά. Παράλληλα, προσφέρει ένα πρόγραμμα παροχών αποταμίευσης για εκείνους που δεν διαθέτουν ασφάλιση ή για τα άτομα που δεν θέλουν να πληρώσουν με τα ασφαλιστικά τους προγράμματα.

Το Amazon Pharmacy προσφέρει έκπτωση 80% στα γενόσημα φάρμακα και 40% έκπτωση στα επώνυμα. Σύμφωνα με την Amazon,  η νέα της υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να συγκρίνουν με μεγάλη ευκολία τις τιμές του κάθε φαρμάκου και να αγοράζουν φάρμακα για παράδοση στο σπίτι. Όπως αναφέρει, η κουραστική διαδικασία γίνεται πλέον «τόσο βολική όσο οποιαδήποτε άλλη αγορά» στο Amazon.

«Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν να ολοκληρώνουν τα καθημερινά τους καθήκοντα από το σπίτι, το φαρμακείο είναι μια σημαντική και αναγκαία προσθήκη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon», δήλωσε ο Doug Herrington,  αντιπρόεδρος της Amazon για την Βόρεια Αμερική.

Το Amazon Pharmacy αποτελεί μια εξέλιξη του PillPack, της startup εμπορίας φαρμάκων που εξαγόρασε το 2018 η Amazon έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Η PillPack διέθετε άδειες για εμπόριο φαρμάκων και στις 50 πολιτείες, ενώ παράδιδε φάρμακα στους πελάτες σε προ-ταξινομημένες δόσεις, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τα άτομα να λαμβάνουν πολλά φάρμακα την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα