Apple: Αυτά είναι τα νέα iPhone 12 – Ποιες οι τιμές

Η Apple παρουσίασε σήμερα το νέο μοντέλο iPhone, μια παρουσίαση την οποία περίμενε εν αγωνίως το καταναλωτικό κοινό, ώστε να δει τι άλλο «διαμάντι» θα φέρει στο προσκήνιο ο τεχνολογικός κολοσσός.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, σε παρουσίαση που είναι σε εξέλιξη, ανακοίνωσε το νέο iPhone12, το οποίο θα έχει δυνατότητα διασύνδεσης

σε δίκτυα 5G. Κατά τον Κουκ, «αυτή είναι μια ιστορική στιγμή. Το iPhone ανοίγει ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του. Θα είναι το πιο γρήγορο και το πιο ασφαλές που κατασκευάσαμε ποτέ», όπως άλλωστε εξηγεί και το σύνθημα της Apple εν όψει της παρουσίασης του iPhone 12, το «Hi, Speed» -δηλαδή «καλωσήλθες ταχύτητα».

Το νέο iPhone 12 είναι 11% λεπτότερο και 16% πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο, διατίθεται σε 5 διαφορετικούς χρωματισμούς, ενώ είναι εφοδιασμένο με οθόνη Super Retina XDR OLED με ανάλυση δύο φορές μεγαλύτερη από ό,τι στο iPhone 11. Νέας τεχνολογίας είναι επίσης η προστασία της οθόνης από τη φθορά, με την επίστρωση Ceramic Shield, ό,τι πιο ανθεκτικό υπάρχει στον τομέα σήμερα.

Το νέο μοντέλο θα απαρτίζεται από το iPhone 12 Mini (με οθόνη 5,4 ιντσών), τα iPhone 12 και 12 Pro (στις 6,1 ίντσες), και τη ναυαρχίδα του μοντέλου, το iPhone 12 Pro Max, με οθόνη 6,7 ιντσών. Αναφορικά με την κάμερα του νέου iPhone 12, η Apple διατηρεί τη διπλή του 11, βελτιώνοντας όμως κατά πολύ τις δυνατότητες της ψηφιακής λήψης εικόνων, για εφοδιάζοντάς το με μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Το Pro και το Pro Max θα έχουν τρεις κάμερες νέας βελτιωμένης τεχνολογίας, οι οποίες είναι και το μεγάλο ατού του νέου κινητού καθώς και τον αισθητήρα 3-D Lidar, που επιτρέπει καλύτερες δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας. Το σύστημα διπλής κάμερας έχει πλάτος 12 MP με διάφραγμα f / 1,6 και Ultra Wide 12MP με οπτικό πεδίο 120 μοιρών. Υπάρχουν νέες δυνατότητες Smart HDR και μηχανικής μάθησης που μπορούν να αναγνωρίσουν στοιχεία σε μια εικόνα όπως ο ουρανός. Η νυχτερινή λειτουργία βελτιώνεται επίσης.

Όσον αφορά τις τιμές των νέων μοντέλων, το iPhone mini θα κοστίζει 699 δολάρια ενώ το iPhone 12 θα είναι στα 799 δολάρια, το  iPhone 12 Pro στα 999 δολάρια και Pro Max στα 1099 δολάρια. Η δυνατότητα προπαραγγελίας των νέων iPhone θα ξεκινήσει από τις 6 Νοεμβρίου και στα καταστήματα της Αμερικής θα είναι διαθέσιμα από 13 Νοεμβρίου.

Πάντως οι επενδυτές υποδέχθηκαν με σκεπτικισμό τα νέα κινητά, με τη μετοχή της Apple να σημειώνει αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 3%. 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα