Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Αλέξη Τσίπρα κατά την επιστροφή του στη Ρόδο από τη Ρω. Ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο!

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός,επιστρέφοντας από τη Ρω και ζήτησαν από τον τον πιλότο τα στοιχεία πτήσης. Το μίνι επεισόδιο έληξε, με την εμφάνιση δύο ελληνικών μαχητικών.

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις. Ακόμα και την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα, οι γείτονες δεν κάνουν πίσω και παρενοχλούν

ακόμα και το ελικόπτερό του.
Μόλις το Σινούκ που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα, απογειώθηκε από την Ρω, οι Τούρκοι ενημέρωναν τους πιλότους του ελικοπτέρου ότι βρίσκονται εντός τουρκικού FIR αλλά και πως θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.
Οι πιλότοι του ελικοπτέρου, στο οποίο εκτός από τον πρωθυπουργό βρισκόταν και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, δεν απάντησαν στις προκλήσεις, ενημέρωσαν όμως άμεσα τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.
Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως δύο ελληνικά μαχητικά, και στον εθνικό εναέριο χώρο. Με την εμφάνισή τους τα τουρκικά έφυγαν ανατολικά.
Την εμφάνιση και αναχώρηση των τουρκικών μαχητικών παρακολούθησαν από το Σινούκ ο πρωθυπουργός και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

πηγή: Reader

The post Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Αλέξη Τσίπρα κατά την επιστροφή του στη Ρόδο από τη Ρω. Ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο! appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα