Θρίλερ με τη σημαία στη νησίδα «Ανθρωποφάς». Το λιμενικό απέκλεισε την πρόσβαση στην περιοχή. Διαψεύδει η Αθήνα την Άγκυρα: Η σημαία είναι πάνω στη βραχονησίδα- Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος (ΦΩΤΟ)

reader:Οξύνεται η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ πως Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδες που βρίσκονται στους Φούρνους.

Την Τρίτη ο τουρκικός Τύπος δίνει νέα διάσταση στο θέμα. Σύμφωνα με την Hurriyet, οι τουρκικές αρχές αντιλήφθηκαν την Παρασκευή ότι ανέβηκε η σημαία σε μια βραχονησίδα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εκδοχή της τουρκικής εφημερίδας, οι τουρκικές αρχές

ενημέρωσαν το Σάββατο σε «κάθε βαθμίδα» τις ελληνικές αρχές.

Όταν, σύμφωνα με τη Hurriyet, δεν υπήρξε αντίδραση, τότε άνδρες των υποβρυχίων καταστροφών του τουρκικού λιμενικού (SAT) πήγαν την Κυριακή στη βραχονησίδα και κατέβασαν μόνοι τους την ελληνική σημαία.

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας κάνει λόγο για πρόκληση της Αθήνας, στην οποία η Άγκυρα αντέδρασε άμεσα. Μάλιστα, το η Hurriyet αναφέρει πως οι άνδρες της SAT αφού κατέβασαν τη σημαία την πήραν μαζί τους στην Τουρκία.

Ωστόσο, σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης διέψευσε την Άγκυρα και δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως η σημαία παραμένει στο σημείο. «Δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα»,δήλωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει διερεύνηση του περιστατικού. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου. Η στρατηγική της έντασης δεν ωφελεί ούτε την Τουρκία ούτε την Ελλάδα, οι Τούρκοι πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, υπάρχει διεθνές δίκαιο που καθορίζει τι ορίζεται στο Αιγαίο. Η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή είναι για το συμφέρον της χώρας μας».

Σύμφωνα με το samostimes.gr η σημαία παραμένει στη θέση της. Μάλιστα δημοσιεύει εικόνες και βίντεο από τη βραχονησίδα που τραβήχτηκε χθες, Δευτέρα 17 Απριλίου:

Δείτε την εικόνα στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς.:

Την ίδια στιγμή σκάφη του Λιμενικού Σώματος περιπολούν στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της Άγκυρας, για υποστολή της ελληνικής σημαίας στο νησί Ανθρωποφάς.

«Το Λιμενικό απαγόρευσε την προσέγγιση των βραχονησίδων»: Φόβοι για σκηνικό Ιμίων με τις σημαίες

Το Λιμενικό Σώμα έχει απαγορεύσει την προσέγγιση των βραχονησίδων Ανθρωποφαγάς και Μικρός Ανθρωποφαγάς στους Φούρνους, όπως αποκαλύπτει δημοσιογράφος.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δημοσιογράφος του samostimes.gr, Μιχάλης Σβαρνιάς τη Δευτέρα το μεσημέρι με ιδιωτικό σκάφος επιχείρησε να προσεγγίσει τις δυο βραχονησίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι σημαίες παραμένουν στον ιστό τους ή έχουν κατέβει.

«Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται», σημείωσε ο κ. Σβαρνιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη βραχονησίδα Ανθρωποφαγάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφά δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των νησιωτών, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο αρχικά αγκάλιασαν την πρωτοβουλία των νεαρών αλλά πλέον είναι προβληματισμένοι καθώς επισκέπτονται συχνά τις βραχονησίδες επειδή έχουν ζώα, μαζεύουν χόρτα και κυνηγούν η ψαρεύουν στην περιοχή.

«Φοβούνται μήπως συμβεί ό,τι συνέβη με τα Ίμια, μην τους κοπεί η δραστηριότητα. Ειδικά μετά την παρουσία του λιμενικού που δεν αφήνει να προσεγγίσεις εύκολα» δήλωσε ο δημοσιογράφος.

«Ανεβάσαμε τις σημαίες στις βραχονησίδες προς τιμήν του Μπαλταδώρου, έχω μεγαλώσει στους Φούρνους, έχω περάσει όλα μου τα παιδικά χρόνια εκεί, έχω ψαρέψει στα νησιά» δήλωσε ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, ένας εκ των τριών νεαρών που ύψωσαν τη σημαία.

Διαβάστε: «Υψώσαμε τις ελληνικές σημαίες προς τιμήν του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου». Τι λένε οι νεαροί που ανέβασαν τις σημαίες στις πέντε βραχονησίδες

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Καστελόριζο μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού.

Πηγή: reader.gr

The post Θρίλερ με τη σημαία στη νησίδα «Ανθρωποφάς». Το λιμενικό απέκλεισε την πρόσβαση στην περιοχή. Διαψεύδει η Αθήνα την Άγκυρα: Η σημαία είναι πάνω στη βραχονησίδα- Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος (ΦΩΤΟ) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα