Τουλάχιστον 24 νεκροί και 800 τραυματίες από τον σεισμό στην Τουρκία. Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες – ισοπεδωμένη πόλη η Σμύρνη

Στους 24 ανέρχονται οι νεκροί στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της αρχής διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της χώρας.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 786, εκ τνω οποίων τουλάχιστον 25 είναι σε σοβαρή κατάσταση και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα 6,7 Ρίχτερ προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην πόλη της Σμύρνης, και οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, για τον απεγκλωβισμό

πολιτών από σπίτια που έχουν καταρρεύσει.

Another footage from moment of #earthquake in #izmir #Turkey ,#deprem pic.twitter.com/jfEVkFDW3M

Global News (@GlbBreakNews) October 30, 2020

Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τη νύχτα την προσπάθεια να απεγκλωβίσουν κατοίκους, με τουλάχιστον 70 να έχουν βγει σώοι μέχρι στιγμής.
Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αγωνία για ένα από τα 17 κτίρια που κατέρρευσαν καθώς μέσα σε αυτό υπήρχαν περίπου 40 άνθρωποι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην συνοικία Μαναβκουγιού, όπου έχουν γίνει οι περισσότερες ζημιές.

πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Στη Σμύρνη μετέβη και ομάδα 150 ατόμων με 21 οχήματα από την Πυροσβεστική της Κωνσταντινούπολης, ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 200 διασώστες στο σημείο.

yıkılan ikinci bina pic.twitter.com/ko2Kta6Yat

— şeker leheman (@_rikka99) October 30, 2020

Η διάσωση δύο ανήλικων παιδιών

Μετά από 9,5 ώρες μάχης κάτω από τα συντρίμμια, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να βγάλουν 70 άτομα, εκ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.

Ένα αγόρι 15 ετών και ένα ακόμη ανήλικο κορίτσι, ανασύρθηκαν τραυματισμένα από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν από τον  σεισμό των 6,7 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου. Το κορίτσι έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς είναι τραυματισμένο. Τα πλάνα που μετέδωσε το Anadolu:

Turkey: Search, rescue efforts continue after earthquake https://t.co/KZKxYtSxET pic.twitter.com/Enau4dvjLl

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) October 30, 2020

Ισοπεδωμένη η Σμύρνη

Τη στιγμή του σεισμού πολίτες έτρεχαν έντρομοι να βγουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο, κτίρια και πολυκατοικίες στη Σμύρνη κατέρρευσαν από τον σεισμό.
Παράλληλα, μετά τον σεισμό δημιουργήθηκε στην παράλια περιοχή της Σμύρνης τσουνάμι το οποίο μάλιστα παρέσυρε σκάφη προς τα ανοιχτά, πλημμυρίζοντας δρόμους κοντά στο λιμάνι.

İzmir Sığacık! pic.twitter.com/4dsq2QhDFk

— Politic Türk (@politicturk) October 30, 2020

Το μήνυμα του Τούρκου Προέδρου

Ο σεισμός ήταν τόσο έντονος που έγινε αισθητός και στην Άγκυρα, αλλά και φυσικά σε πολλά σημεία της Ελλάδας, καθώς το επίκεντρο ήταν βόρεια της Σάμου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό. Ο στους κατοίκους της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που είχε και επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχαριστώντας τον για την συμπαράσταση, τόνισε σε δηλώσεις του:
«Ευχόμαστε να είναι όλα περαστικά για τους πολίτες της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της πόλης, με όλα τα διαθέσιμα μέσα του κράτους. Αναλαμβάνουμε δράση για να γίνει όλη η απαραίτητη δουλειά στην περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους υπουργούς».

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ -ΜΠΕ 
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο ισχυρότερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία ήταν μεγέθους 9,5 Ρίχτερ και συνέβη το 1960 στη Χιλή. Το τσουνάμι ταξίδεψε με ταχύτητα 640 χλμ και είχε ύψος 25 μέτρα 

The post Τουλάχιστον 24 νεκροί και 800 τραυματίες από τον σεισμό στην Τουρκία. Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες – ισοπεδωμένη πόλη η Σμύρνη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα