Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ερντογάν μετά τα 6,7 Ρίχτερ.» Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, οι λαοί μας πρέπει να είναι ενωμένοι»

Τηλεφωνική επικοινωία με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, με αφορμή το φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στην Σάμο και την Σμύρνη.

«Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, σ’ αυτές τις στιγμές οι λαοί μας πρέπει να είναι ενωμένοι» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας το τηλεφώνημα στο οποίο εξέφρασε προς τον Ταγίπ Ερντογάν τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς στην Τουρκία

I just called President @RTErdogan to offer my condolences for the tragic

loss of life from the earthquake that struck both our countries. Whatever our differences, these are times when our people need to stand together.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 30, 2020

Επισημαίνεται ότι την ώρα του τηλεφωνήματος δεν είχε γίνει γνωστή η τραγική είδηση ότι την ώρα του σεισμού τοίχος που κατέρρευσε καταπλάκωσε δυο μαθητές στη Σάμο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε στον κ. Μητσοτάκη ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αν χρειαστεί.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του πρότεινε οι άνδρες της ΕΜΑΚ να προσφέρουν αρωγή για τον απεγκλωβισμό πολιτών στην Σμύρνη.

Διαβάστε ακόμα: Δύο νεκρά παιδιά στη Σάμο. Τα καταπλάκωσε τοίχος ενώ περπατούσαν σε στενό του νησιού

The post Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ερντογάν μετά τα 6,7 Ρίχτερ.» Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, οι λαοί μας πρέπει να είναι ενωμένοι» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα