Αυτή είναι η κηδεία με τον τεράστιο συνωστισμό που χοροστάτησε ο Πατριάρχης Σερβίας πριν νοσήσει και πεθάνει από κορονοϊό (Βίντεο)

Βαθιά θλίψη στους εκκλησιαστικούς κύκλους προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου. Νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου από την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε εχθές επιδείνωση, και σήμερα έφυγε από τη ζωή

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο Κυριακές ο Πατριάρχης Σερβίας είχε χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας Αμφιλόχιου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Πηγή βίντεο: youtube

Στη

συγκεκριμένη κηδεία, όπως μετέδωσαν πολλά διεθνή ΜΜΕ στις αρχές του μήνα, επικράτησε αδιανόητος συνωστισμός, με πολλούς από τους εκατοντάδες πιστούς που παρευρέθησαν να επιλέγουν να μη φορέσουν μάσκα, και κάποιους μάλιστα να προσκυνούν τη σορό του Μητροπολίτη  μέσα από το ανοιχτό φέρετρο.

Mourners in Montenegro have kissed the body of a bishop in his open casket after he died from the coronavirus. pic.twitter.com/fooMSLDbEG

— DW News (@dwnews) November 2, 2020

To BBC έγραφε στις 5 Νοεμβρίου για την κηδεία: «Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κόλλησε κορωνοϊό λίγες μέρες αφότου παρευρέθηκε στη μεγάλη δημόσια κηδεία ενός μητροπολίτη που πέθανε από Covid-19. Ο 90χρονος Πατριάρχης Ειρηναίος εισήχθη στο νοσοκομείο την Τετάρτη, αφού χοροστάτησε στην κηδεία του 82χρονου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλοχιου».

Πηγή βίντεο: youtube

«Κόσμος συγκεντρώθηκε στην κηδεία χωρίς μάσκες και πολλοί προσκύνησαν τη σορό του μητροπολίτη καθώς κειτόταν μέσα στο ανοιχτό φέρετρο. Κι ολα αυτά παρά τη μεγάλη έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο στη Σερβία όσο και στο Μαυροβούνιο και τις προειδοποιήσεις των Αρχών ότι η τελετή μπορεί να έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου απέφευγε να φορέσει μάσκα και είχε αποκαλέσει τα προσκυματικά ταξίδια «το εμβόλιο του Θεού».

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: youtube

Διαβάστε ακόμα: Το παρασκήνιο του μυθιστορήματος «Οι Αδιάφοροι» του Αλμπέρτο Μοράβια, που έστρωσε το δρόμο για τον Καμύ και τον Σαρτρ. Η καταγγελία για την απάθεια της αστικής τάξης, που επικύρωσε το φασισμό

The post Αυτή είναι η κηδεία με τον τεράστιο συνωστισμό που χοροστάτησε ο Πατριάρχης Σερβίας πριν νοσήσει και πεθάνει από κορονοϊό (Βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα