Στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξήγγειλε η Τουρκία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου μετά το διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά

Στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξήγγειλε η Τουρκία, ενώ είχε προηγηθεί διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά.

Στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξήγγειλε η Τουρκία στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε τρεις Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις ανατολικότερα του Καστελόριζου.

Συγκεκριμένα, οι δυο ασκήσεις αφορούν σε περιοχές εντός τουρκικών υδάτων, σε κοντινή σχετικά απόσταση από τις ακτές της γειτονικής χώρας, ανατολικά

του Καστελόριζου, στην περιοχή της Φοινίκης.

Η τρίτη άσκηση θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά των ακτών της Αλεξανδρέττας.

Διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά επέδωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα.

O πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επέδωσε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά σε συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX, που εξέδωσε η Τουρκία για παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η ελληνική πλευρά επανέλαβε ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν μια κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα.

Υπογράμμισε επίσης ότι «οι τουρκικές ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της Τουρκίας, αυξάνουν κατακόρυφα την ένταση και αποσταθεροποιούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή«.

Έκλεισε τονίζοντας ότι αυτές οι κινήσεις «αποδυναμώνουν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ειλικρινή διάλογο, μια προοπτική προς την οποία η Ελλάδα εργάζεται ανελλιπώς«.

Αντλήθηκαν πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Τι είναι η αιγιαλίτιδα ζώνη και τι ισχύει στα χωρικά ύδατα Ελλάδας – Τουρκίας. Γιατί δεν έχει προχωρήσει η επέκταση στα 12 ν.μ. και τι θα άλλαζε στο Αιγαίο (χάρτες)

The post Στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξήγγειλε η Τουρκία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου μετά το διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα