Σοβαρές ζημιές σε δυο ιστορικά μνημεία, μετά το σεισμό στην Ελασσόνα. Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα

Σοβαρές ζημιές σε δύο μνημεία, στην Αγία Παρασκευή Τυρνάβου (19ος αιώνας) και στον ‘Αγιο Νικόλαο, στο Κουτσόχερο (17ος αιώνας), προκάλεσε ο σεισμός που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, με επίκεντρο την Ελασσόνα. Την ίδια ώρα, Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη όλα τα σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα,
Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τις αυτοψίες στις οποίες προέβη η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε δύο μνημεία: Στην Αγία Παρασκευή Τυρνάβου (19ος αιώνας) και στον ‘Αγιο Νικόλαο, στο Κουτσόχερο (17ος αιώνας), ενώ κατέρρευσε και το πλίνθινο κωδωνοστάσιο του Αγίου Νικολάου (19ος αιώνας) στον Τύρναβο.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Ελαφρότερες ζημιές υπέστη η Παναγία Φανερωμένη Τυρνάβου (19ος αιώνας).  Πολύ ελαφρές ζημιές έχουν σημειωθεί στη Λάρισα, όπως πτώση σοβάδων και κεραμιδιών, στο Γενί Τζαμί. Σημειώθηκε πτώση καπνοδόχου στα πρώην Στρατιωτικά Αρτοποιεία, όπου βρίσκεται και η αρχαιολογική αποθήκη. Ελαφρές ζημιές σημειώθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο όπου παρατηρήθηκε πτώση ορισμένων τμημάτων εδωλίων στην Περιοδική έκθεση».

«Αναμένεται νεότερη αναφορά για τυχόν ζημίες μόλις τα κλιμάκια της Εφορείας μπορέσουν να επισκεφθούν όλους τους χώρους. Αν χρειαστεί, θα μεταβούν επιτόπου και οι αρμόδιοι από την κεντρική υπηρεσία ώστε να επιταχυνθεί η αποτίμηση των ζημιών», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κατόπιν της μεγάλης ισχύος σεισμικής δόνησης που έλαβε χώρα σε εστιακό χώρο πλησίον της Λάρισας και της ακόλουθης μετασεισμικής δραστηριότητας, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, όλες οι εκπαιδευτικές δομές (Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του ΟΑΕΔ στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση σχετικά με την επαναλειτουργία τους.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου….

The post Σοβαρές ζημιές σε δυο ιστορικά μνημεία, μετά το σεισμό στην Ελασσόνα. Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα