Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη. Διατάχθηκε έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη. Αναβολή ζητά ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας

Αναβολή στις ανακριτικές πράξεις που αφορούν σε κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας και έρευνα του αυτοκινήτου του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε με αιτήματά του προς την 19η ανακρίτρια ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας.

Όπως εξηγεί με έγγραφό του στην ανακρίτρια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που δεν μπορούν να αναβληθούν, οι έρευνες δεν μπορούν να γίνουν ούτε αύριο. Ως εκ τούτου, ζητά αναβολή στις ανακριτικές πράξεις και συνεννόηση μαζί του για την ημερομηνία και την ώρα «διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας στη νόμιμη διερεύνηση των φερομένων

ως διαπραχθεισών από τον εντολέα μου κακουργηματικών πράξεων».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Παράλληλα, με δεύτερο αίτημα, ο κ. Κούγιας εκφράζει έντονα τη διαμαρτυρία του για τον χειρισμό της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι η ανακρίτρια ικανοποιεί αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες τα αιτήματα του καταγγέλλοντος που κατοικεί στη Σουηδία, ενώ ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα του κατηγορούμενου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του κ. Λιγνάδη και του Αιγύπτιου καταγγέλλοντος.

«Αιτούμαι όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων, τον οποίο Υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται με έωλα στοιχεία, ενώ Σας έχει προσκομίσει μέχρι τώρα και θα Σας προσκομίσει και άμεσα αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς του, τα οποία μέχρι τώρα έχετε αγνοήσει κατ’ ευθεία παράβαση της αρχής ηθικής αποδείξεως και καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου», αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Ο συνήγορος αναφέρει επίσης: «διαμαρτύρομαι εντονότατα, διότι, ενώ ο εντολέας μου δι’ εμού και των συνεργατών μου κατέθεσε σ’ Εσάς τα νόμιμα αιτήματα … και, ενώ σύμφωνα με τις αρχές της δίκαιης δίκης και του σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου, τα νόμιμα αιτήματά μου θα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ικανοποιηθούν, όπως επιτάσσει η νομολογία του ΕΔΔΑ, στο οποίο θα προσφύγουμε, Εσείς πράττετε το εντελώς αντίθετο, αποδεικνύοντας την προκατάληψή Σας, καθώς  διενεργείτε ανακριτικές πράξεις που Σας υποδεικνύουν οι καταγγέλλοντες, αγνοώντας την ικανοποίηση των ανακριτικών πράξεων που αιτείται ο εντολέας μου δι’ εμού, με σκοπό κατά την κρίση μου, αφενός μεν να καθυστερήσετε την απόδειξη της αθωότητάς  του,  αφετέρου δε να δικαιολογήσετε τις παραλείψεις των Εισαγγελέων που άσκησαν την παράνομη ποινική δίωξη αλλά και τη δική Σας contra legem επιλογή της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως για αδικήματα που φέρεται ότι διεπράχθησαν προ δεκαετίας και εξαετίας».

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη. Διατάχθηκε έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη. Αναβολή ζητά ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα