Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από την άγρια δολοφονία 25χρονης από τον σύντροφό της. Τη διαμέλισε και εφημερίδα «συναρμολόγησε» το πτώμα, προκαλώντας κατακραυγή

Η αποτρόπαιη δολοφονία μιας 25χρονης κοπέλας από τον σύντροφό της στο Μεξικό και η δημοσίευση φωτογραφιών από τον τόπο του εγκλήματος σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας είχε ως αποτέλεσμα την αγανάκτηση των αστυνομικών αρχών, της κοινής γνώμης και των οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Ο 46χρονος Έρικ Φρανσίσκο Ρομπλέδο δολοφόνησε με βάρβαρο τρόπο την 25χρονη κοπέλα του, Ίνκγριντ Εσκαμίγια Βάργκας.
Η δολοφονία έγινε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Gustavo A. Madero, στο Μεξικό, όπου και το ζευγάρι συγκατοικούσε.
Ύστερα από έναν καβγά ο Ρομπλέδο μαχαίρωσε τη

νεαρή κοπέλα.
Στη συνέχεια της έβγαλε το δέρμα και τη διαμέλισε.
Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στην αστυνομία, πέταξε κομμάτια από την σάρκα και τα εντόσθια της στην αποχέτευση γιατί «ένιωσε ντροπή».
Τοπικά μέσα μετέδωσαν πως η αστυνομία βρήκε και πλαστική τσάντα με εντόσθια της κοπέλας μερικά τετράγωνα μακριά από το διαμέρισμα.

Εφημερίδα έκανε πρωτοσέλιδο το διαμελισμένο πτώμα

Οι φωτογραφίες του φρικιαστικού εγκλήματος δημοσιεύθηκαν χωρίς φίλτρο στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Pasala» και εμφανίστηκαν στα περίπτερα της πόλης σοκάροντας την κοινή γνώμη.
Η εφημερίδα μιλούσε για «έγκλημα πάθους, για το οποίο έφταιγε ο θεός του έρωτα». Ο τίτλος του σκανδαλοθηρικού δημοσιέυματος ήταν «Ο φταίχτης ήταν ο Θεός Έρωτας».
Επίμαχες φωτογραφίες δημοσίευσε και η εφημερίδα «La Prensa».
Η εισαγγελία της μεξικανικής πρωτεύουσας γνωστοποίησε ότι διενεργεί έρευνα σε βάρος έξι δημοσίων λειτουργών αναζητώντας το πώς διέρρευσε η φωτογραφία του διαμελισμένου πτώματος, ενώ αναμένονται και κυρώσεις εις βάρος των ΜΜΕ που ανάρτησαν το φωτογραφικό υλικό.

Κατακραυγή 

Με το hashtag #JusticiaParaIngrid, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την οργή της κατά της εφημερίδας, αλλά και κατά των γυναικοκτονιών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «Milenio», η νεαρή είχε υποβάλει καταγγελία σε βάρος του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία πριν από λίγους μήνες, αλλά λίγο αργότερα την απέσυρε.
Η αδερφή της κοπέλας κατέθεσε πως η Ίνγκριντ ήταν θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της επανειλημμένα, στο παρελθόν.

Φεμινιστικές οργανώσεις έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία και τον τρόπο που τη χειρίστηκε μέρος των media της χώρας, αναφέροντας πως η σκύλευση της νεκρής κοπέλας συνεχίζεται με την ανοχή των Αρχών. Όπως αναφέρουν, πρόκειται για «διπλή δολοφονία», ενώ ζητούν να αλλάξει θεσμικά ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι γυναικοκτονίες στο Μεξικό.

#MeDuelesMexico #Ingrid #IngridEscamilla justicia!!! pic.twitter.com/znm4Bdf6zd

— @Dora Elia LM (@DraDoraEliaLM) February 12, 2020

Στο Μεξικό δολοφονούνται κατά μέσο όρο δέκα γυναίκες την ημέρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι αναρίθμητες δολοφονίες γυναικών που διαπράχθηκαν τη δεκαετία του ’90 στη Χουάρες οδήγησαν τις αρχές του Μεξικού να αναγνωρίσουν επίσημα το 2007 τις νομικές έννοιες της γυναικοκτονίας και της βίας εξαιτίας του φύλου, τις οποίες το τρέχον διάστημα αποδέχονται συνολικά 15 κράτη της Λατινικής Αμερικής.
Η Χουάρες, στην Πολιτεία Τσιουάουα, έγινε διαβόητη τη δεκαετία του 1990 εξαιτίας του κύματος βίας που είχε στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ιδίως γυναίκες.

Με πληροφορίες από BBC, NewYorkTimes, News247

The post Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από την άγρια δολοφονία 25χρονης από τον σύντροφό της. Τη διαμέλισε και εφημερίδα «συναρμολόγησε» το πτώμα, προκαλώντας κατακραυγή appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα