Σε καραντίνα οικισμός Ρομά 5.000 ατόμων μετά από 20 κρούσματα κορονοϊού. Εκτάκτως στη Λάρισα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Περίπου 5.000 άτομα βρίσκονται από χθες το βράδυ σε καραντίνα, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, εξαιτίας 20 κρουσμάτων κορονοϊού.

Μετά το κρούσμα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε 32χρονο Ρομά από την περιοχή, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, έγινε ιχνηλάτηση των επαφών του. Από τα 29 δείγματα που πάρθηκαν, τα 20 ήταν θετικά και αμέσως σήμανε συναγερμός στον οικισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο

Χαρδαλιά και τον ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε να προχωρήσει το σχέδιο νοσηλείας των 20 – μέχρι στιγμής – Ρομά που διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στον κορονοϊό, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή» το οποίο έχει αναστείλει τη λειτουργία του.
Έτσι, από σήμερα το πρωί θα απομακρυνθούν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο με μέριμνα της ΓΓΠΠ, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις επαφές του 32χρονου.

Παράλληλα, ο οικισμός Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης έχει αποκλειστεί από τις αρχές, καθώς τέθηκε αυτόματα σε καραντίνα από το βράδυ της Πέμπτης στις 23:00. Όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία, η καραντίνα θα διαρκέσει ως τις 22 Απριλίου όταν και θα επανεξαταστεί η κατάσταση.

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση, γι’ αυτό και μεταβαίνει με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, στις 12 το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε πως «τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα», τονίζοντας πως η περιοχή που μπήκε από το βράδυ σε καραντίνα, αφορά έναν πληθυσμό περίπου 5.000 ανθρώπων.

«Αυτό οδήγησε σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης, που αφορά περίπου 5.000 συμπολίτες μας», ανέφερε ο Δήμαρχος, που τόνισε πως ήταν αδύνατον να αποφευχθούν αυτά τα μέτρα μετά τα 20 κρούσματα που εντοπίστηκαν από τα τεστ που έγιναν σε ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον 32χρονο Ρομά.

Παράλληλα, το πρωί της Παρασκευής τέθηκε σε καραντίνα και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος Ρομά είχε επαφές και με διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

The post Σε καραντίνα οικισμός Ρομά 5.000 ατόμων μετά από 20 κρούσματα κορονοϊού. Εκτάκτως στη Λάρισα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα