Σε δίκη παραπέμπεται ο Ντόναλντ Τραμπ για «παρακίνηση εξέγερσης» . Υπέρ ψήφισαν και κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται για δεύτερη φορά στην τετραετή θητεία του ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απόφαση της Βουλής να τον παραπέμψει για την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.Η Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά από συζήτηση τριών και πλέον ωρών, παραπέμπει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Γερουσία με την κατηγορία της «υποκίνησης σε εξέγερση» για τον ρόλο του στα γεγονότα
της περασμένης εβδομάδα.Το ψήφισμα για παραπομπή του προέδρου συγκέντρωσε 231 ψήφους υπέρ και 197 κατάΑυτή είναι και η πρώτη φορά που ψηφοφορία για παραπομπή προέδρου των ΗΠΑ συγκεντρώνει τόσο ισχυρή στήριξη και από τα δύο κόμματα, καθώς τουλάχιστον δέκα Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ της διαδικασίας. Το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό κατά του απερχόμενου προέδρου και αποτελεί σίγουρα και μια επιπλέον νίκη για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι είχαν ούτως ή άλλως την πλειοψηφία να περάσουν το ψήφισμα.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ αφορούν στην «παρακίνηση εξέγερσης» για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Ντόναλντ Τραμπ στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας κατά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. Μετά την υπερψήφιση στη βουλή των Αντιπροσώπων, θα πρέπει η Γερουσία να διοργανώσει την δίκη για την εξέταση της αποπομπής Τραμπ, της οποίας προεδρεύει ο επικεφαλής της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Προκειμένου να αποπεμφθεί από τη θέση του προέδρου ένας πρόεδρος θα πρέπει τα δύο τρίτα των μελών της Γερουσίας να ψηφίσουν υπέρ αυτής της παραπομπής. Στην περίπτωση που η Γερουσία αποτύχει να καταδικάσει τον πρόεδρο, αυτός θεωρείται αποπεμφθείς, αλλά παραμένει στη θέση του, όπως συνέβη με τον Μπιλ Κλίντον και τον Άντριου Τζόνσον στο παρελθόν.

Η δίκη της Γερουσίας έχει την αρμοδιότητα και να αποπέμψει τον πρόεδρο των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο, αλλά και να του στερήσει το δικαίωμα να κατέβει εκ νέου για το αξίωμα στο μέλλον. Ωστόσο, η Γερουσία δεν μπορεί να στείλει έναν Αμερικανό πρόεδρο στη φυλακή.

The post Σε δίκη παραπέμπεται ο Ντόναλντ Τραμπ για «παρακίνηση εξέγερσης» . Υπέρ ψήφισαν και κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντόναλντ Τραμπ,ntonalnt trab