Κακοκαιρία «Λέανδρος». Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά στη Βόρεια Ελλάδα. Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία- Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Στην κατάψυξη έχουν αρχίσει να μπαίνουν περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία «Λέανδρος»  να κάνει ήδη την εμφάνισή της από το απόγευμα της Τετάρτης στη Φλώρινα, όπου ξεκίνησε να χιονίζει. Λευκό πέπλο καλύπτει, επίσης, το Πισοδέρι και το Νυμφαίο Φλώρινας με τον υδράργυρο να έχει πέσει στο μηδέν.

Το βίντεο που ακολουθεί από το forecastweather είναι χαρακτηριστικό:

Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη για τον καιρό της ΕΜΥ, το πρώτο κύμα

θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τις περιοχές χιονοπτώσεων να είναι κυρίως στα κεντρικά, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και το βράδυ, θα επηρεαστούν οι περιοχές από Θεσσαλία και νοτιότερα.

Μέρος του πρώτου κύματος οι 2 πρώτες εικόνες με τιςπεριοχές χιονοπτώσεων που φτάνουν τα κεντρικά , ενώ οι επόμενες 2 από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και το βράδυ που επηρεάζονται περιοχές από Θεσσαλία και νοτιότερα .
Αύριο το πρωί, με νεότερα στοιχεία θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο pic.twitter.com/V95FF2w6u8

— EMY (@EMY_HNMS) January 13, 2021

Ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης 13/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από την Πέμπτη 14/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης.

Μέριμνα για να είναι έτοιμος σε περίπτωση σφοδρής κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες, λαμβάνει ήδη ο Δήμος Τρικκαίων. Παράλληλα, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού.

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά του νομού από το βράδυ της Πέμπτης. Η μέγιστη θερμοκρασία από τους 11 βαθμούς της Πέμπτης το Σάββατο θα πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Κακοκαιρία «Λέανδρος». Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά στη Βόρεια Ελλάδα. Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία- Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα