Σάλος με την τσάντα Hermes της Εμινέ Ερντογάν μετά το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα – Δημοσιογράφος της «Hürriyet» είπε ότι είναι «μαϊμού»

Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, μετά την αποκάλυψη παλαιότερης φωτογραφίας της να κρατά μια γαλλική τσάντα Hermes κόστους 50.000 δολαρίων.

«Μετά το κάλεσμα του Ερντογάν σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, περιμένουμε την Εμινέ να κάψει τις γαλλικές τσάντες της στην πλατεία Ταξίμ και να δείξει την συμπαράστασή της», σχολίασε κάποιος χρήστης στα social media, προσθέτοντας το hashtag #EmperorHasNoClothes [σ.σ. ο βασιλιάς είναι γυμνός].
«Πολύ ωραία η γαλλική τσάντα (50K) που σας αγόρασε ο Τούρκος φορολογούμενος, κυρία Ερντογάν», σημείωσε άλλος χρήστης.

While #Erdogan is calling for boycotting French products, his wife carries the bag by Hermès
Hermès is a French high fashion luxury goods manufacturer established in 1837 j’adore #SanctionTurkey #BoycottTurkishProducts #StopErdogan #StopAliyev #RecognizeArtsakh #StopAliyev pic.twitter.com/qbQstXZukj

— Anzhela (@ANZHELA_YAN) October 26, 2020

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάλεσε με τη σειρά του την «πρώτη κυρία» να κάψει την Hermès τσάντα της στον κήπο του σπιτιού της.

Στη συνέχεια δήλωσε προς τα μέλη του κόμματός του:
«Μπορούν οι πολίτες να αγοράζουν γαλλικά αγαθά; Οι κοσμικοί του προεδρικού παλατιού μπορούν να εφαρμόσουν το μποϊκοτάζ. Έχουν αεροπλάνα γαλλικής κατασκευής, ας τα πουλήσουν αμέσως. Έχει μια τσάντα [Hermès]. Πρέπει να την κάψει στον κήπο του προεδρικού παλατιού και να πει, »διαμαρτύρομαι [για τη Γαλλία]».

Διαψεύσει δημοσιογράφος της φιλοκυβερνητικής «Hurriyet»

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου στις 26 Οκτωβρίου, η δημοσιογράφος της «Hurriyet», Χαντέ Φιράτ, αποκάλυψε ότι οι τσάντες της Εμινέ Ερντογάν όχι μόνο δεν είναι γαλλικές και πανάκριβες, αλλά «μαϊμού».

Στο άρθρο της δημοσιογράφου που δημοσιέυτηκε στις 30 Οκτωβρίου, η Φιράτ μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

«Οι πληροφορίες που έχω λάβει από τις πηγές μου δείχνουν ότι η πρώτη κυρία, η οποία πρωτοστατεί στην εκστρατεία «Μηδέν απορρίμματα», διατηρεί την ίδια ευαισθησία και στις τσάντες της, ειδικά στα αξεσουάρ της. Η πρώτη κυρία Εμινέ Ερντογάν ποτέ δεν πληρώνει πολλά λεφτά για τσάντες. Φροντίζει να μη χρησιμοποιεί αυθεντικές τσάντες μάρκας. Με άλλα λόγια, δεν δίνει πολλά λεφτά σε τσάντες, όπως φημολογείται. Προτιμά κυρίως οικιακά είδη. Και αντί για αυθεντικές, αγοράζει απομιμήσεις».

Βέβαια, τα διεθνή μέσα κάνουν συχνή αναφορά στις καταναλωτικές συνήθειες της Εμινέ Ερντογάν, και την χαρακτηρίζουν σπάταλη και μανιακή με την αγορά ακριβών προϊόντων.
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Wikimedia Commons

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η δημοσιογράφος της Τουρκίας που αποκαλύπτει το καθεστώς Ερντογάν και τις μεθόδους του. Εκβιασμοί, φυλακίσεις, λογοκρισία και προκλήσεις. Το βιβλίο καταγγελία για το «Πώς χάνεται μία πατρίδα» 

The post Σάλος με την τσάντα Hermes της Εμινέ Ερντογάν μετά το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα – Δημοσιογράφος της «Hürriyet» είπε ότι είναι «μαϊμού» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα