Ψευτογιατρός. Παραπομπή σε δίκη για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ζητά η εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη του «ψευτογιατρού» που έταζε γιατρειά από τον καρκίνο για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας προτείνει  η εισαγγελέας στην πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο.

Τα αδικήματα για τα οποία η εισαγγελέας  Αγγελική Κουρινιώτη προτείνει την παραπομπή σε δίκη του 47χρονου είναι:

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Ανθρωποκτονία με
δόλο κατά συρροή και σε απόπειραΒαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινούΔιακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμαΚακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειραΑντιποίηση ιατρικού λειτουργήματοςΠλαστογραφία κατ’ εξακολούθησηΟπλοκατοχήΠαράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτωνΟ 47χρονος, κατηγορείται ότι παρίστανε τον επιστήμονα με σπουδές στην Ελβετία, πείθοντας ότι μπορεί με ειδικά σκευάσματα να γιατρέψει τον καρκίνο. Στην απολογία του είχε αυτοχαρακτηριστεί ως «εμπειρικός βοτανολόγος» , παραδεχόμενος  εν μέρει την κατηγορία της απάτης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι  δεν ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών. Μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Η εισαγγελέας ζητάει επίσης την παράταση της προσωρινής κράτησης του 47χρονου για ακόμα ένα εξάμηνο, καθώς θεωρεί πως ο κατηγορούμενος εάν αφεθεί ελεύθερος είναι επικίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα.

Την απόφαση για την παραπομπή θα λάβει τις προσεχείς εβδομάδες το συμβούλιο πλημμελειοδικών με βούλευμα.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Ψευτογιατρός. Παραπομπή σε δίκη για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ζητά η εισαγγελέας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα