Πρωτοφανές κύμα καύσωνα θα «χτυπήσει» την Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες (χάρτης)

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα αναμένεται στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα. Οι θερμοκρασίες σε γερμανικές και ισπανικές πόλεις αναμένεται να ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιπτώσεις τους 38 ή ακόμα και 40 βαθμούς. Πολλοί μετεωρολόγοι το αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ζεστές αέριες μάζες πρόκειται να έρθει από την Αφρική στην Ευρώπη. Η Τρίτη, η Τετάρτη, ίσως και η Πέμπτη, θα είναι να είναι οι πιο ζεστές ημέρες του φετινού καλοκαιριού, με

το θερμόμετρο να αναμένεται να φτάσει έως και τους 40 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ορισμένες περιοχές.

Στη Γαλλία, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35 με 40 βαθμούς σε όλη τη χώρα. «Αν και θα είναι προσωρινός, αυτός ο καύσωνας θα έχει μεγάλη ένταση» αναφέρει η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo-France.

Οι υψηλότερες και χαμηλότερες θερμοκρασίες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας, διέταξε τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας να είναι σε επιφυλακή, καθώς πέρυσι έφυγαν από τη ζωή 1.500 άτομα από την υπερβολική ζέστη. Ο καύσωνας αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον 6 μέρες.

Στη Γερμάνια υπάρχει 50% πιθανότητα η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και οι μετεωρολόγοι λένε ότι μπορεί να σπάσει και το ρεκόρ των 40,3 βαθμών Κελσίου.
«Αυτός ο καύσωνας φαίνεται ότι θα είναι χωρίς προηγούμενο για μήνα Ιούνιο» είπε ο μετεωρολόγος Φρανσουά Γκουράν.
«Από το 1947, μόνο ο καύσωνας της περιόδου 18-28 Ιουνίου 2005 ήταν εξίσου σφοδρός. Αυτός που περιμένουμε θα είναι πιο έντονος, χωρίς προηγούμενο», τονίζει επίσης η Meteo-France.

Στους 32 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία στο Βουκουρέστι, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, το Βελιγράδι και τη Σόφια.
Στο Βέλγιο οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για κύμα καύσωνα, όμως η θερμοκρασία θα φτάσει «το μέγιστο στους 34-35 βαθμούς».

Σε πολλές περιοχές της Ισπανίας τα θερμόμετρα θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς. Η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία Aemet αναφέρει ότι θα είναι «ένα καλοκαίρι πιο ζεστό από το σύνηθες».
Στην Ελβετία αναμένεται να φτάσουν τους 36 βαθμούς την Τρίτη και τους 37 την Τετάρτη, σύμφωνα με τη MeteoSuisse.

Στην Βρετανία παρόλο που αναμένονται βροχές οι συνθήκες θα είναι «ζεστές, υγρές και ασταθείς».

Τι ισχύει για την Ελλάδα

Το Σαββατοκύριακο θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επεκταθούν από την Αφρική, προς την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Το Σάββατο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 35-36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία τους 37 βαθμούς.

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo

Την Κυριακή η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 35-37 βαθμούς, ενώ στην πεδιάδα της Θεσσαλίας θα φτάσει τοπικά στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια. Αντίθετα, στην ανατολική και νότια χώρα η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

The post Πρωτοφανές κύμα καύσωνα θα «χτυπήσει» την Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες (χάρτης) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα