Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε ναό στο Κορωπί. Έντονες αντιδράσεις της Εκκλησίας για τη λειτουργία των ναών μόνο δύο ημέρες. Σύψας: «Κάτω των περιστάσεων η Εκκλησία στο δεύτερο κύμα»

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Εκκλησία η κυβερνητική απόφαση σχετικά με τη λειτουργία των ναών μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών, ότι οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων με παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ορισμένοι ιεράρχες εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους με τα συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα, με ορισμένους μητροπολίτες μάλιστα

να κάνουν λόγο ακόμη για «διωγμό». Στο μεταξύ η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να συνεδριάσει αύριο 15 Δεκεμβρίου, ώστε να καταθέσει δική της πρόταση στην κυβέρνηση για τις λειτουργίες.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «είναι ένας διωγμός. Το λέω με πόνο ψυχής. Κανείς δεν μπορεί κανείς να ανακόψει τη Θεία Λατρεία. Είναι φοβερό για εμάς. Είναι εντελώς απαράδεκτο», ενώ προειδοποίησε πως «εμείς θα κάνουμε κανονικά τις Λειτουργίες και ας έρθουν να μας συλλάβουν. Είμεθα αγανακτισμένοι».

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος υπερασπίστηκε πως ο κορωνοϊός είναι «πρόσχημα για να μην κοινωνήσουμε» κάνοντας λόγο για απόφαση που προσβάλλει την Εκκλησία, αναφερόμενος στη μη πραγματοποίηση του Αγιασμού των υδάτων.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος σημείωσε ότι «οι ανακοινώσεις για την παρουσία εξαιρετικά περιορισμένου αριθμό πιστών στις Εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Την ίδια στιγμή η Μητρόπολη Μεσογαίας κυκλοφόρησε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση για τα «ασεβή και απαξιωτικά για την Εκκλησία μέτρα» αναφερόμενη στο πρόστιμο που επιβλήθηκε ύψους 1.500 ευρώ, σε ναό στο Κορωπί, ενώ αυτός που έκανε την καταγγελία χαρακτηρίστηκε ως «ασεβέστατος πολίτης».

Υπενθυμίζεται ότι ο ναός λειτούργησε παρά την απαγόρευση και επέβαλε πρόστιμο στον ναό 1.500 ευρώ και άλλων 300 ευρώ στη νεωκόρο επειδή άνοιξαν τις πόρτες σε πιστούς.

Συνεδρίαση Ιεράς Συνόδου

«Η εκκλησία μας δεν ζητάει κάποια προνομιακή μεταχείριση, ζητά από την κυβέρνηση να ακούσει με πολύ ευαισθησία και με ευρύχωρη καρδιά τις θρησκευτικές ανάγκες τους λαού μας», επισημαίνει από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος.  Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό.

Με τους Ιεράρχες να είναι διχασμένοι με την κατάσταση, αποφασίστηκε να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης αύριο συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Μετά τη συνεδρίαση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναμένεται να τοποθετηθεί, δια ανακοινωθέντος, επί των ανακοινώσεων της Πολιτείας ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Τέλος, σχετικά με την λειτουργία των εκκλησίων ο Ν. Σύψας σημείωσε ότι «η Εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις. Πρέπει να κάνει το καθήκον της».

«Τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την Εκκλησία. Πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα. Προέχει η δημόσια υγεία. Η Εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Γεντί Κουλέ. Διάσημες αποδράσεις από το κάτεργο της Θεσσαλονίκης. Ο λήσταρχος Τζατζάς «πέταξε» με ομπρέλα και ο Νίκος Ζαχαριάδης «χάθηκε» στο επισκεπτήριο

The post Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε ναό στο Κορωπί. Έντονες αντιδράσεις της Εκκλησίας για τη λειτουργία των ναών μόνο δύο ημέρες. Σύψας: «Κάτω των περιστάσεων η Εκκλησία στο δεύτερο κύμα» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα