Πώς ο γιατρός – μαϊμού εξαπάτησε τον Δημήτρη Κοντομηνά και του απέσπασε 50 εκατομμύρια ευρώ. Οι κομπίνες, η συνάντηση με την Κοντολίζα Ράις και το στυλό του Τζορτζ Μπους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας  «Real News», ο γιατρός – μαϊμού, με το ψευδώνυμο «Νίκος Κοντός» κατάφερε να αποσπάσει την περίοδο 2005 -2008, περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ από τον μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά

Ο ψευδογιατρός που κατηγορείται για τρεις ανθρωποκτονίες – δύο παιδιών, 14 και 16 χρόνων και ενός 76χρονου –  έστησε κομπίνα στον Δημήτρη Κοντομηνά. Άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Κοντομηνά πιστεύουν ότι το ποσό που απέσπασε ο κομπογιαννίτης γιατρός φτάνει σχεδόν τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Φίλος με τον Τζορτζ Μπους,
την Κοντολίζα Ράις και του Νίκολας Νεκγρεπόντε

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε το περιβάλλον του μεγαλοεπιχειρηματία, ο «Νίκος Κοντός», πριν αυτοχρηστεί γιατρός, πλησίασε τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον έπεισε πως είναι απεσταλμένος του τότε προέδρου της Αμερικής, Τζορτζ Μπους.
Ο κομπιναδόρος δήλωσε στον κ. Κοντομηνά, ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση τον επέλεξε για την υλοποίηση ενός άκρως εμπιστευτικού επιχειρηματικού σχεδίου, αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με σχέδια επέκτασης μέχρι την Κίνα.

Ο «Νίκος Κοντός», εμφανίστηκε επίσης ως στενός φίλος της τότε υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις αλλά και των ελληνικής καταγωγής Αμερικανών αξιωματούχων Τζορτζ Τένετ και Νίκολας Νεγκρεπόντε.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο «Κοντός» σε κάθε ταξίδι στις ΗΠΑ έστηνε ένα «χολιγουντιανό» σκηνικό με ακριβά μαύρα αυτοκίνητα και ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα φρουράς του επιχειρηματία.

Η συνάντηση με την Κοντολίζα Ράις για το «διαστημικό» έργο

Στην μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας και σύμφωνα με την οποία ο «Νίκος Κοντός», παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακουργηματική απάτη, ο κ. Κοντομηνάς ανέφερε με λεπτομέρεια το ανύπαρκτο project, που ο απατεώνας έπεισε τον μεγαλοεπιχειρηματία να επενδύσει.

Ο «Κοντός» είπε στον κ. Κοντομηνά πως η Αμερικανική Κυβέρνηση έψαχνε έναν αξιόπιστο επιχειρηματία να επενδύσει σε ένα τεράστιο επιχειρηματικό σχέδιο.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς επιλέχθηκε να ιδρύσει μια εταιρεία, που θα την χρηματοδοτούσουν αμερικανικές εταιρείες – ανάμεσα τους  και ο όμιλος Carlyle –  που ελέγχονταν από την NSA, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Η εταιρεία με τη σειρά της θα πωλούσε έναν νέο τύπο κεραίας τηλεπικοινωνιών, που σε αρχικό επίπεδο θα χρησιμοποιούσαν μόνο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Μάλιστα αυτός ο νέος τύπος κεραίας, επρόκειτο για κεραία πολλαπλής εκπομπής και τροποδιασκόρπισης, δηλαδή επικοινωνία σε μεγάλη εμβέλεια, όπου τα σήματα θα έφταναν μέχρι την τροπόσφαιρα και στη συνέχεια μέσω αντανακλάσεως θα επέστρεφαν στη Γη!
Το μυστικό αυτό σχέδιο, το γνώριζε φυσικά ο Τζορτζ Μπους και είχε έρθει ήδη σε συνεννόηση με τον Κινέζο ομόλογό του,ώστε να εγκατασταθεί ο προηγμένος αυτός εξοπλισμός στην Κίνα.

Ο «Νίκος Κοντός» δεν δίστασε να πει στον έλληνα επιχειρηματία ότι είχε εξασφαλίσει προσωπική συνάντηση με την τότε υπουργό εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.

Έτσι, στην αρχή ο κ. Κοντομηνάς ξόδεψε 1.250.000 ευρώ για προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό που θα εξασφάλιζε το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Έναν εξοπλισμό που ποτέ δεν παρέλαβε.
Παράλληλα, κατέβαλε  8 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του επιστημονικού – ερευνητικού έργου του στρατηγού ε.α Νικόλαου Γρυλλάκη, το οποίο προσέφερε ως δώρο στις Αμερικανικές αρχές, σύμφωνα πάντα με τις συμβουλές του μετέπειτα κομπογιαννίτη γιατρού.

Η συγγένεια με τους Αμερικανούς αξιωματούχους 

Ο κ. Κοντομηνάς στη μήνυσή του ανέφερε πως στην κομπίνα συμμετείχαν και πρώην συνεργάτες του, που του παρουσίασαν τον «Νίκο Κοντό» ως απόφοιτο του MIT και υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA.

Παράλληλα, περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς τον εξαπάτησε ο «Νίκος Κοντός» ότι είναι έμπιστος σημαντικών στελεχών της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, ο «Κοντός»  τού έδειξε πλαστές επιστολές από τον Νίκολας Νεγκρεπόντε και του Πίτερ Τζ. Κλερ, του διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Carlyle.
Επίσης, ισχυρίστηκε ότι είχε συγγένεια εξ αγχιστείας με τον αμερικανό αξιωματούχο Τζ. Τένετ, καθώς ήταν μακρινός ξάδερφος της γυναίκας του, αφού και οι δύο είχαν καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο.

«Κριτήρια για την επιλογή μου αυτή αποτέλεσαν η ικανότητα και η εντιμότητά μου ως επιχειρηματία, αλλά και γιατί ήμουν Έλληνας και χριστιανός ορθόδοξος, στοιχεία καθοριστικά για να έχω την εμπιστοσύνη των ΗΠΑ και να τους εκπροσωπήσω στα Βαλκάνια – όπου υπάρχει έντονο μουσουλμανικό στοιχείο – και στην Κίνα«, ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεση του ο κ. Κοντομηνάς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Real News».

Ο επιχειρηματίας συνέχισε:  «Έτσι, δελεαζόμενος από τις προτάσεις των μηνυόμενων (ο «Κοντός» και άλλα τρία άτομα, που στο παρελθόν ήταν στενοί συνεργάτες του), αποφάσισα να συνεργαστώ μαζί τους και να τους καταστήσω προνομιακούς και καθημερινούς συνομιλητές μου από τον Οκτώβριο περίπου του 2005 και επέκεινα«.

Το στυλό του Μπους και το ραντεβού των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τον κ. Κοντομηνά, τα Χριστούγεννα του 2005, προγραμματίστηκε να μεταβεί ο επιχειρηματίας στην Αμερική για να συναντηθεί με την Κοντολίζα Ράις και άλλα υψηλά στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης. Το ταξίδι έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ τον επιχειρηματία συνόδευσαν άντρες ασφαλείας.

Στην Αμερική, ο «Κοντός» γνώρισε στον κ. Κοντομηνά τον κύριο Γκλεν, που υποτίθεται ότι ήταν επικεφαλής της φρουράς προστασίας του.
Παρά το ταξίδι, όπως ήταν φυσικό, η συνάντηση δεν έγινε ποτέ. Ωστόσο, για να μην υποπτευθεί κάτι ο επιχειρηματίας, του παρέδωσαν ένα στυλό που είχε χαραγμένη προσωπική αφιέρωση του Τζορτζ Μπους στον κ. Κοντομηνά, καθώς επίσης και μανικετόκουμπα.

Έπειτα από την επιστροφή του στην Αθήνα, ο κομπογιαννίτης γιατρός τον πλησίασε για άλλη μια φορά και τον ενημέρωσε για το επικείμενο ταξίδι της Κοντολίζας Ράις, στα πλαίσια του οποίου θα συναντούσε και τον επιχειρηματία.

Για την προετοιμασία της συνάντησης, ο κ. Κοντομηνάς φαίνεται πως ξόδεψε πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Ειδικότερα, για την ασφάλειά του και υψηλόβαθμων στελεχών της Αμερικανικής κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς αγόρασε συνολικά επτά θωρακισμένα αυτοκίνητα, μάρκας BMW, τζιπ και λιμουζίνες. Μέχρι τις αρχές του 2007, ο επιχειρηματίας αγόρασε άλλα τρία θωρακισμένα αυτοκίνητα.
Η αγορά του κόστισε σχεδόν 2.500.000 ευρώ, ενώ άλλα 2.500.00 ευρώ κατέβαλε τον Ιανουάριο του 2007, όταν ο επιχειρηματίας ταξίδεψε ξανά στις ΗΠΑ και προμηθεύτηκε ειδικές τηλεφωνικές συσκευές.

Υπενθυμίζεται, ότι η δίκη του απατεώνα είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2020, αλλά εξαιτίας των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, αναβλήθηκε.
Μία ημέρα νωρίτερα, στις 16 Ιουνίου, ο «Νίκος Κοντός», συνελήφθη έπειτα από ένταλμα των Αρχών εξαιτίας του «βίου και της πολιτείας του» στην «ιατρική».

Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη, Real News

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο πιο ταλαντούχος κομπιναδόρος της Αμερικής. Έκανε απάτες σε 26 χώρες, έγινε πιλότος, γιατρός και δικηγόρος πριν κλείσει τα 21 

The post Πώς ο γιατρός – μαϊμού εξαπάτησε τον Δημήτρη Κοντομηνά και του απέσπασε 50 εκατομμύρια ευρώ. Οι κομπίνες, η συνάντηση με την Κοντολίζα Ράις και το στυλό του Τζορτζ Μπους appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα