Παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου στον Κ. Μητσοτάκη. Στις 7 το απόγευμα ανακοινώνεται το νέο υπουργικό συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε η παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου, ουσιαστικά της κυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στην είσοδο του Μεγάρου.Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Τσίπρας είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του επειδή όταν ο ίδιος ανέλαβε την εξουσία ο κύριος Σαμαράς
είχε εγκαταλείψει το Μέγαρο χωρίς να πραγματοποιήσει την τυπική υποδοχή του νέου πρωθυπουργού.Νωρίτερα ο νέος πρωθυπουργός μετά την ορκωμοσία του δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την τηρήσουμε στο ακέραιο» και πρόσθεσε «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε σύντομη χειραψία για τους φωτογράφους με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, στη 1:00 το μεσημέρι. Στην ορκωμοσία του κ. Μητσοτάκη ήταν η οικογένειά του, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά του καθώς και οι στενοί του συνεργάτες.

Στις 7 το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο. Αν και ο μόνος που γνωρίζει με ασφάλεια τα ονόματα είναι ο κύριος Μητσοτάκης, έχουν διαρρεύσει τα εξής ονόματα.

Υπουργείο Οικονομικών: Χρήστος Σταϊκούρας
Υπουργείο Ανάπτυξης: Αδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος: Κωστής Χατζηδάκης
Υπουργείο Εσωτερικών: Τάκης Θεδωρικάκος
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Κυριάκος Πιερρακάκης
Υπουργείο Εξωτερικών: Νίκος Δένδιας
Υπουργείο Αμυνας: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Υπουργείο Παιδείας: Νίκη Κεραμέως
Υπουργείο Εργασίας: Γιάννης Βρούτσης
Υπουργείο Υγείας:  Βασίλης Κικίλιας
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Κώστας Αχ. Καραμανλής
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Κώστας Τσιάρας
Υπουργείο Ναυτιλίας: Μάκης Βορίδης, ή Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης ή Γιάννης Πλακιωτάκης
Υπουργείο Τουρισμού: Ολγα Κεφαλογιάννη
Υπουργείο Πολιτισμού: Λίνα Μενδώνη

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Στέλιος Πέτσας

The post Παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου στον Κ. Μητσοτάκη. Στις 7 το απόγευμα ανακοινώνεται το νέο υπουργικό συμβούλιο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα