Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ερντογάν- Αμανατίδη. «Άλλα συμφωνήσαμε κ. Πρόεδρε», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών στον τούρκο πρόεδρο κατά την επίσκεψη σε μειονοτικό σχολείο στην Κομοτηνή

news247:Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε ένα μικρόφωνο για να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Τότε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδης , που τον συνόδευε, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ . Πρόεδρε».

Ο Ερντογάν αντέδρασε και στη συνέχεια κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου όπου ανέφερε σε μια μαθήτρια ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα να βάλει τα κλάματα. Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος συνομίλησε και με άλλους

μαθητές.

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, ο Ταγίπ Ερντογάν εκφώνησε ομιλία στο προαύλιο του μειονοτικού σχολείου Τζελαλ Μπαγιάρ.

Ο τούρκος πρόεδρος εισήλθε στον χώρο του σχολείου, όπου μοίρασε δώρα σε μαθητές, ενώ γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ξεκίνησε η ομιλία του προς τον κόσμο που συγκεντρώθηκε εκεί.Ο Ερντογάν ζήτησε επιτακτικά μικρόφωνο για να απευθυνθεί στους συγκεντρωμένους καθώς έως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε. Ο κ.Αμανατίδης του αντέτεινε ‘άλλα είχαμε συμφωνήσει κύριε πρόεδρε». Ο Ερντογάν επέμεινε και μέσα σε λίγα λεπτά μέλη της μειονότητας είχαν μεταφέρει μικροφωνική εγκατάσταση στην είσοδο του σχολείου. Μάλιστα, τον Ερντογάν προλόγισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Ωστόσο, λίγο αργότερα, όταν ολοκληρώθηκε η ομιλία του Ερντογάν το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ηλεκτρίστηκε καθώς ο κ.Αμανατίδης θέλησε να πάρει ξανά το λόγο και ο Ερντογάν του είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος μετά από εκείνον, καθώς είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnancına güvenen, inanç hürriyetinden korkmaz.https://t.co/8YmV9O9O72 pic.twitter.com/u2k8x419JZ

TRT Haber Canlı (@trthabercanli) December 8, 2017

Ερντογάν προς μειονότητα: Είστε η γέφυρα Ελλάδας- Τουρκίας

Ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους μαθητές του μειονοτικού γυμνασίου- λυκείου αφού τους χαρακτήρισε γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τους κάλεσε «να διαβάζουν, να σκέφτονται και να υλοποιούν», ενώ έκανε αναφορά και σε στίχο του ποιητή που έχει γράψει τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας και αναφέρει «δραστηριοποιηθείτε- αφυπνιστείτε».
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στους τέσσερις βουλευτές της μειονότητας ως «ομογενείς» και «ομοεθνείς» του και τους κάλεσε να δουλεύουν προς τα συμφέροντα της μειονότητας.

Διαβάστε επίσης:Η εντυπωσιακή ελληνίδα αρχιφύλακας που συνόδευσε τον Ερντογάν

Το άρθρο Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ερντογάν- Αμανατίδη. «Άλλα συμφωνήσαμε κ. Πρόεδρε», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών στον τούρκο πρόεδρο κατά την επίσκεψη σε μειονοτικό σχολείο στην Κομοτηνή δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα