Οι ψευδομουφτήδες οργάνωσαν τη φιέστα υποδοχής του Ερντογάν στην Κομοτηνή. «Ηγέτη μας, ηγέτη μας» του φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μουσουλμάνοι (βίντεο)

new247:

Στο Κιρ μαχαλέ Τζαμί υποδέχθηκαν οι ταγοί της μειονότητας τον τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος πλύθηκε πριν την προσευχή σε σπίτι μουσουλμάνου.

Με συνθήματα όπως «Θα πεθάνουμε για σένα», «ηγέτη μας» και φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του, υποδέχθηκαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC, Mark Lowen, φανατικοί φώναζαν συνθήματα υπέρ του τούρκου Προέδρου.

lang="en" dir="ltr">The arrival. Some shouting "Reis, we would die for you", others chanting his name. #Erdogan most comfortable here with, as he sees it, his ethnic kin. #Turkey #Greece pic.twitter.com/Nw5sCE9K8h

— Mark Lowen (@marklowen) December 8, 2017

Ο #Ερντογάν έφτασε στο τζαμί εν μέσω ιαχών «ηγέτη , ηγέτη μας» pic.twitter.com/dIu5UPuXrQ

— Giorgos Christides (@g_christides) December 8, 2017

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αφού προσευχήθηκε στο Κιρ μαχαλέ τζαμί, μετέβη στο μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή.
Τον περίμεναν οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεΐν αλλά και το ακαδημαϊκό προσωπικό του σχολείου. Επίσης στο χώρο βρίσκεται η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος των Καπνοπαραγωγών Ροδόπης Εσάτ Χουσεΐν, ενώ τον Τούρκο πρόεδρο περίμενε στον χώρο του μειονοτικού σχολείο και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Το χρονικό της επίσκεψης Ερντογάν στη Θράκη:

Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» προσγειώθηκε το προεδρικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμινέ. Ο τούρκος πρόεδρος από τον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης και μεταβαίνει στην Κομοτηνή, προκειμένου να προσευχηθεί στο Κιρμαχαλέ τζαμί. Για λόγους ασφαλείας, η αυτοκινητοπομπή δεν θα διέλθει από το κέντρο της πόλης, οπότε φτάνει στο Κιρμαχαλέ Τζαμί με μικρή καθυστέρηση.
Ο τούρκος Πρόεδρος έφτασε στην μουσουλμανική γειτονιά γύρω στις 12:20, εν μέσω χειροκροτημάτων και αφού τον υποδέχτηκαν οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, εισήλθε σε παρακείμενο στο τζαμί σπίτι, προκειμένου να πλυθεί για την προσευχή.
Περιμετρικά του τεμένους έχουν τοποθετηθεί ειδικές κορδέλες ώστε να αποτραπεί η στάθμευση των οχημάτων ενώ ο χώρος, τόσο εντός όσο και εκτός του τζαμιού, επιτηρείται διαρκώς από Αστυνομικούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το άρθρο Οι ψευδομουφτήδες οργάνωσαν τη φιέστα υποδοχής του Ερντογάν στην Κομοτηνή. «Ηγέτη μας, ηγέτη μας» του φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μουσουλμάνοι (βίντεο) δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ψυχαγωγία > Mixani tou Xronou
Ερντογάν, Κομοτηνή, Ηγέτη,erntogan, komotini, igeti