Στη Θράκη ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν. Ανησυχία στην Αθήνα για την υποδοχή του από τους μουσουλμάνους της περιοχής που ξεπερνούν τους χίλιους μέχρι στιγμής

news 247:Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης προσγειώθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί το αεροπλάνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μαζί με τη συνοδεία του θα κατευθυνθούν προς την Κομοτηνή, όπου η τουρκική αποστολή ετοιμάζει φιέστα. Στην Κομοτηνή έχει συγκεντρωθεί πλήθος μουσουλμάνων και περιμένουν τον Τούρκο Πρόεδρο να προσευχηθεί στο τζαμί

Περίπου στις 11:45 π.μ. έφτασαν και

οι «ψευδομουφτήδες» Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ, τους οποίους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Νετζάτ Χουσείν.
Νωρίτερα έφτασε ο δήμαρχος του Οσμάν Σατζή Προύσας, Μουσταφά Ντουντάρ, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Δροσιά του δήμου Αρριανών.


Ο Τούρκος πρόεδρος αναχώρησε από την Αθήνα στις 10:30 περίπου. Έφθασε στις 10:21 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την αυτοκινητοπομπή του και αμέσως μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ επιβιβάστηκαν στο προεδρικό αεροσκάφος.

Στο αεροδρόμιο περίμενε και συνόδευσε ως το αεροσκάφος του τον Τούρκο πρόεδρο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Δεν έχει γίνει πάντως γνωστό αν η επιλογή του κ. Γαβρόγλου έγινε επειδή ο υπουργός έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και μιλάει τουρκικά.

Ετοιμάζουν φιέστα στη Θράκη

Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει κάνει την κινητοποίησή του τις τελευταίες ημέρες και ευελπιστεί ότι θα κινητοποιήσει έως 15.000 μειονοτικούς στη φιέστα υποδοχής, στις 12 το μεσημέρι, στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για… εισαγόμενους κλακαδόρους που θα έρθουν στην Κομοτηνή με λεωφορεία από την Τουρκία, γεγονός που, αν επαληθευτεί, θα μεγεθύνει τη φιέστα.
Φόβος μήπως υπάρξουν ακραία στοιχεία που εμφανιστούν με πανό ή φωνάξουν συνθήματα αλυτρωτικού περιεχομένου.

Το σημερινό πρόγραμμα
11:15.Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğanκαι της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».
Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.
12:10. Άφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan
13:30-15:00. Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».
16:00. Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Διαβάστε επίσης: Καζάνι έτοιμο να εκραγεί η Μέση Ανατολή: Διαδηλώσεις, συγκρούσεις και απειλές για νέα ιντιφάντα

Το άρθρο Στη Θράκη ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν. Ανησυχία στην Αθήνα για την υποδοχή του από τους μουσουλμάνους της περιοχής που ξεπερνούν τους χίλιους μέχρι στιγμής δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα