Οι χώρες με τα περισσότερα κατά κεφαλήν κρούσματα. Οι ΗΠΑ με 69.000 ασθενείς βρίσκονται στη 10η θέση και η Κίνα στη 13η. Η χώρα-έκπληξη στην κορυφή

Από θέμα αριθμών, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιταλία να έχουν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στον πλανήτη. Ωστόσο, μια ανάλυση των κατά κεφαλήν κρουσμάτων της, δηλαδή τον αριθμό τους ανά εκατομμύριο κατοίκων, δίνει μια πολύ διαφορετική εικόνα για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ελβετία, με 1.340 κρούσματα του φονικού κορωνοϊού ανά εκατομμύριο κατοίκων, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία και ακολουθεί η Ιταλία, σύμφωνα με γράφημα του Business

Insider, βάσει στοιχείων του Johns Hopkins.

Αν και τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Κίνα είναι από τα περισσότερα στον κόσμο, ο τεράστιος πληθυσμός τους ρίχνει το σχετικό ποσοστό κατατάσσοντάς τους χαμηλά στη λίστα. Αντίθετα, για την Ελβετία που έχει μόλις 8 εκατομμύρια κατοίκους, τα 11.000 κρούσματα είναι δυσανάλογα μεγάλο νούμερο.

The post Οι χώρες με τα περισσότερα κατά κεφαλήν κρούσματα. Οι ΗΠΑ με 69.000 ασθενείς βρίσκονται στη 10η θέση και η Κίνα στη 13η. Η χώρα-έκπληξη στην κορυφή appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα