Η σπάνια περίπτωση του 42χρονου επιστήμονα στην Κρήτη που προβλημάτισε τους γιατρούς. Πέντε θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Πέντε θάνατοι σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό στη χώρα.

Στην χθεσινή του ανακοίνωση ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις θανάτους. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ένας 88χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης από την περασμένη εβδομάδα έγινε το 27ο θύμα της ασθένειας. Όσον αφορά τα άλλα τέσσερα θύματα, αυτά άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία

της Αττικής και στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 73 έτη, ενώ από αυτούς οι 22 είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες.

Ο 42χρονος στην Κρήτη

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον 42χρονο Γερμανό που έχασε τη ζωή του στην Κρήτη. Επιβεβαίωσε πως ο Γερμανός χημικός δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, όμως επισήμανε πως έχει παρατηρηθεί σε ορισμένους ασθενείς μαζική θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων, που προκαλείται από τη νόσο Covid-19.

Τόνισε μάλιστα πως οι θεράποντες ιατροί στην Κρήτη χορηγούσαν στον ασθενή αντιπηκτική αγωγή για την συγκεκριμένη επιπλοκή, χωρίς δυστυχώς, αποτέλεσμα. Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος που ο Γερμανός καθηγητής, παρότι καθ’ όλα υγιής και νέος σε ηλικία, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Χαρακτήρισε το περιστατικό ως ένα από τα «σπάνια» συμβάντα, το οποίο ωστόσο δεν αλλάζει «τις γενικές κατευθυντήριες που αφορούν στην αντιμετώπιση της νόσου». Για τη συγκεκριμένη επιπλοκή ασθενών με κορονοϊό, που έχει εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες, είναι σε επαγρύπνηση αυτές τις μέρες οι γιατροί που ασχολούνται με τη νόσο ανά τον κόσμο.

The post Η σπάνια περίπτωση του 42χρονου επιστήμονα στην Κρήτη που προβλημάτισε τους γιατρούς. Πέντε θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα