Δεκάδες Έλληνες φοιτητές εγκλωβισμένοι επί μέρες στο αεροδρόμιο του Λονδίνου. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Άρχισαν οι ουρολοιμώξεις και δεν υπάρχει σίτιση»

«Εγκλωβισμένοι» στο αεροδρόμιο του Λονδίνου βρίσκονται δεκάδες Έλληνες πολίτες που περιμένουν τον επαναπατρισμό τους για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.Πρόκειται στην πλειονότητά τους για Έλληνες φοιτητές που έχουν «ξεμείνει» εδώ και μέρες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ στο Λονδίνο, καθώς οι πτήσεις από τη Βρετανία προς την Ελλάδα έχουν ακυρωθεί, λόγω κορονοϊού.

Ο πατέρας μιας φοιτήτριας που παραμένει εγκλωβισμένη στο αεροδρόμιο του Λονδίνου για τέταρτη ημέρα μαζί με άλλους Έλληνες

πολίτες, μεταφέρει την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί, με την υγεία τους να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς είναι βρίσκονται εκτεθειμένοι και λύση ακόμα δεν έχει βρεθεί.

«Βρίσκεται στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή. Είναι η τέταρτη μέρα, έχει κάνει τρεις διανυκτερεύσεις μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο. Η κατάσταση εκεί είναι απελπιστική πλέον. Άρχισαν οι ουρολοιμώξεις, ακόμη δεν έχουν καλή σίτιση γιατί το αεροδρόμιο έχει περιορισμένο κυλικείο και ακόμη δεν είναι σίγουρη αν είναι μέσα στη λίστα των ανθρώπων που θα φύγουν, που είπε το Υπουργείο ότι θα επαναπατρίσει. Η κόρη μου έχει ξενοικιάσει το σπίτι, έχει τελειώσει από το Πανεπιστήμιο, έχει στείλει τα πράγματά της στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή είναι με μια μικρή βαλίτσα», δήλωσε ο πατέρας της φοιτήτριας. «Έχει εξαντληθεί από χρήματα. Της στέλναμε συνεχώς γιατί οι πτήσεις ακυρώνονταν η μία μετά την άλλη. Βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Τα παιδιά είναι εκτεθειμένα», πρόσθεσε.

Από Υπουργείο υπάρχει διάθεση για επαναπατρισμό τους, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία ακόμη, ανέφερε ακόμη ο πατέρας της φοιτήτριας.

The post Δεκάδες Έλληνες φοιτητές εγκλωβισμένοι επί μέρες στο αεροδρόμιο του Λονδίνου. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Άρχισαν οι ουρολοιμώξεις και δεν υπάρχει σίτιση» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεκάδες Έλληνες, Λονδίνου, Άρχισαν,dekades ellines, londinou, archisan