Οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν το «χαμένο» κομμάτι που είχαν ηχογραφήσει το 1974 με τον Τζίμι Πέιτζ. Τι άλλες εκπλήξεις περιλαμβάνει η επανέκδοση του δίσκου «Goats Head Soup»

Για περισσότερα από 45 χρόνια το «Scarlet» παρέμενε ακυκλοφόρητο, θαμμένο στα συρτάρια των Rolling Stones.

Με αφορμή την επανέκδοση του άλμπουμ τους, «Goats Head Soup» του 1973, το συγκρότημα αποφάσισε να κάνει στους θαυμαστές του ένα απρόσμενο δώρο. Έδωσε στη δημοσιότητα το «χαμένο» κομμάτι που είχαν ηχογραφήσει το 1974 σε συνεργασία με τον Τζίμι Πέιτζ των Led Zeppelin

και τον Ρικ Γκρεκ των Blind Faith, το οποίο όμως δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ και για χρόνια το περιτριγύριζε ένας θρύλος.

Ο Πέιτζ σε παλαιότερη συνέντευξη είχε παραδεχθεί ότι πίστευε πως οι Rolling Stones θα το περιελάμβαναν στην πίσω πλευρά του δίσκου τους, κάτι που τελικά δε συνέβη ποτέ.

Διαβάστε ακόμα: Η διάλυση των Led Zeppelin μετά το ξαφνικό θάνατο του ντράμερ Τζον Μπόναμ, επειδή δεν ήθελαν να συνεχίσουν χωρίς αυτόν. Οι αλλεπάλληλες απόπειρες επανένωσης και η τελευταία κοινή εμφάνιση το 2007

Ο Μικ Τζάγκερ αναφερόμενος στη συγκεκριμένη συνεργασία για το «Scarlet» δήλωσε πρόσφατα: «Για αυτό το τραγούδι τζαμάραμε πρώτη φορά με τον Τζίμι και τον Κιθ (Ρίτσαρντς) στο υπόγειο στούντιο του Ρον (Γουντ). Ήταν μια τρομερή συνάντηση».

«Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι μπήκαμε μέσα στο τέλος μιας ηχογράφησης των Led Zeppelin. Εκείνοι μόλις έφευγαν γιατί ήμασταν οι επόμενοι και νομίζω πως ο Τζίμι αποφάσισε να μείνει. Δεν είχαμε σκοπό να το κυκλοφορήσουμε, ήταν βασικά κάτι σαν ντέμο, ξέρετε, απλώς για να δούμε πώς βγαίνει. Όμως, βγήκε καλό με αυτήν την καλλιτεχνική σύνθεση και έτσι είπαμε να το αξιοποιήσουμε», εξήγησε ο Κιθ Ρίτσαρντς.

Η επανέκδοση του «Goats Head Soup» θα περιλαμβάνει και άλλα ακυκλοφόρητα κομμάτια του συγκροτήματος, όπως το «Criss Cross» και το «All the Rage», καθώς και σπάνια ντέμο, ρεμίξ και ζωντανές εκτελέσεις.
Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου του 2020.

Ακούστε το «Scarlet»:

αρχική εικόνα: YouTube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Satisfaction. Το τραγούδι θρύλος των Rolling Stones που έγραψε ο Κιθ Ρίτσαρντς στον ύπνο του. Απαγορεύτηκε επειδή είχε σεξουαλικά υπονοούμενα

The post Οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν το «χαμένο» κομμάτι που είχαν ηχογραφήσει το 1974 με τον Τζίμι Πέιτζ. Τι άλλες εκπλήξεις περιλαμβάνει η επανέκδοση του δίσκου «Goats Head Soup» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα