Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Θα δώσω την ψυχή μου για να ενώσω τους Αμερικάνους». Ορκίσθηκε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις. Τον Εθνικό Ύμνο τραγούδησε η Lady Gaga

Ο Τζο Μπάιντεν είναι επίσημα ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Εμφανίστηκε ενωτικός και άμεσος μίλησε στην πρώτη ομιλία του για την πανδημία, τις φυλετικές διακρίσεις, τον εσωτερικό διχασμό, τις «πληγές του έθνους που πρέπει να επουλωθούν». «Η Δημοκρατία νίκησε» διεμήνυσε ο Μπάιντεν για να προσθέσει ότι θα δώσει την ψυχή του για να ενώσει τους Αμερικανούς. 

«Η θέληση του Λαού εισακούσθηκε. Η Δημοκρατία είναι πολύτιμη και εύθραυστη. Είναι εδώ όμως, και έχει επικρατήσει. Πριν από μερικές μέρες είδαμε τα θεμέλια του Καπιτωλίου να ταρακουνιούνται.  Γνωρίζω την ισχύ

του Συντάγματός μας και του Έθνους μας. Μόλις έλαβε τον ιερό όρκο, που πρώτος έλαβε ο Τζορτζ ουάσινγκτον. Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από έναν άνθρωπο, αλλά από τον λαό. Μπορούμε να πάμε ακόμη πιο μακριά», είπε μεταξύ άλλων στην πρώτη του ομιλία ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν.

Συνέχισε κάνοντας αναφορά στην πανδημία και σημείωσε ότι πολλές πληγές πρέπει να επουλωθούν. Το όνειρο της Δικαιοσύνης για όλους θα είναι εδώ. Φωνή επιβίωσης ακούγεται από τον πλανήτη. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε φυλετικές διακρίσεις και εσωτερική τρομοκρατία. Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. Υπάρχει μία αλήθεια και πολλά ψέματα. Ακούστηκαν πολλά επί πολλές εβδομάδες. Να υπερασπισθούμε την αλήθεια. Κατανοώ ότι υπάρχει ανησυχία για τις θέσεις εργασίας, για το μέλλον. Σας κατανοώ, αλλά δεν πρέπει να λειτουργούμε σε φατρίες, πρέπει να σταματήσουμε τον εσωτερικό πόλεμο που μας χωρίζει σε μπλε και κόκκινους». Με αιχμές κατά του απελθόντα πλέον Ντόναλντ Τραμπ, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ακόμα: «Αναδύεται ένας πολιτικός εξτρεμισμός, η λευκή υπεροχή, η εσωτερική τρομοκρατία που θα την αντιμετωπίσουμε και θα τη νικήσουμε».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Pres. Joe Biden: "We've learned again that democracy is precious. Democracy is fragile. And at this hour, my friends: democracy has prevailed!" https://t.co/2pnC6CISOp #InaugurationDay pic.twitter.com/AhHrSRgqKm

ABC News (@ABC) January 20, 2021

Η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε στη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου.

For the people—always. pic.twitter.com/KW0TS1cnUq

— Kamala Harris (@KamalaHarris) January 20, 2021

Όπως ειπώθηκε στην τελετή, μάλιστα, «όταν εκείνη ορκισθεί τα αγόρια και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο θα ξέρουν ότι όλα είναι εφικτά». Η Κάμαλα Χάρις -που έβγαλε τη μάσκα της την ώρα που έδινε τον όρκο της για να φανεί ένα πλατύ χαμόγελο και η συγκίνηση στο πρόσωπό της-  ορκίσθηκε από τη Δικαστή Σόνια Σόττομαγιόρ.

BREAKING: Kamala Harris takes the oath of office to become the first woman Vice President of the United States of America. https://t.co/SIcGPsk9xG #InaugurationDay pic.twitter.com/4LMuxw3lH1

— This Week (@ThisWeekABC) January 20, 2021

Η Lady Gaga ήταν εκείνη που ερήνευσε τον Εθνικό Ύμνο με τη μπάντα του Ναυτικού των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ένα χρυσό μικρόφωνο. Είχε μια χρυσή καρφίτσα σε σχήμα περιστεριού καρφωμένη στο παλτό της.

#LadyGaga vient de chanter l’hymne national américain avant les prestations de serment de #KamalaHarris et #JoeBiden.#InaugurationDay pic.twitter.com/q95SP0pKP9

— INSIDE USA (@Inside_US4) January 20, 2021

Μετά την ορκωμοσία της Κάμαλα Χάρις, στη σκηνή ανέβηκε, ντυμένη στα λευκά, η Τζένιφερ Λόπεζ, που τραγούδησε προς την τιμήν του νέου προέδρου των ΗΠΑ «America, America. Στο μέσον του τραγουδιού, μάλιστα, η Λατίνα σταρ απευθύνθηκε στα Ισπανικά λέγοντας μεταξύ άλλων «Δικαιοσύνη για όλους».

Ο Τζο Μπάιντεν θα εκδώσει αμέσως μετά την είσοδό του στον Λευκό Οίκο 17 προεδρικά διατάγματα που θα καταργούν σημαντικά μέτρα του Ντόναλντ Τραμπ, με σημαντικότερα την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Αντονι Φάουτσι θα εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΠΟΥ ήδη από αύριο, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζεφ Ζιντς, που συντονίζει την στρατηγική της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει επίσης διάταγμα που θα καθιστά υποχρεωτική την χρήση μάσκας στα ομοσπονδιακά κτίρια και για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Θα δώσω την ψυχή μου για να ενώσω τους Αμερικάνους». Ορκίσθηκε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις. Τον Εθνικό Ύμνο τραγούδησε η Lady Gaga appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα