Ο «Θεός της μπάλας» τραγουδά για τον εαυτό του και αποθεώνεται. Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Εμίρ Κουστουρίτσα

Ο Μαραντόνα αποτελούσε είδηση ακόμα κι όταν δεν… μιλούσε, ενώ έχουν γυριστεί γι’ αυτόν τρία ντοκιμαντέρ το 2008 (από τον Εμίρ Κουστουρίτσα), το 2005 (Armando a Maradona) και το 2018 (Maradona Confidential). 

Το 2008 ο καταξιωμένος Σέρβος σκηνοθέτης, Εμίρ Κουστουρίτσα, ταξιδεύει στην Αργεντινή και γνωρίζει από κοντά τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Στο ντοκιμαντέρ που δημιούργησε στη συνέχεια για τη ζωή του θρύλου του ποδοασφαίρου παρουσιάζει καρέ καρέ την άνοδο, αλλά και την πτώση εντός και εκτός γηπέδων

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει τότε ο δημιουργός, ήταν ένα ιδιαίτερα

δύσκολο εγχείρημα, τόσο λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα του Μαραντόνα, όσο και εξαιτίας των πολλών εξωτερικών γυρισμάτων ανά την υφήλιο.

Στο βίντεο ο Μαραντόνα φαίνεται να τραγούδα και να αποθεώνεται από το κοινό.

Καρέ Καρέ αποτυπώνεται το μεγαλείο και η πτώση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Ο Κουστούριτσα εντοπίζει την ιστορία από το ταπεινότερο ξεκίνημα μέχρι την παγκόσμια κυριαρχία, ακολουθούμενη από την πτώση του από τη χάρη μέσω της κατάχρησης ναρκωτικών και των προβλημάτων βάρους πριν από την αποκατάσταση και την αναγέννηση. Από την Αργεντινή στη Νάπολη και από την Κούβα στη Βαρκελώνη. Οι υπέροχες μουσικές δημιουργίες του Μάνου Τσάο συνοδεύουν ηχητικά το ντοκιμαντέρ.

Πηγή βίντεο: youtube

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη ΜτΧ: Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα. Υπέστη καρδιακή ανακοπή

The post Ο «Θεός της μπάλας» τραγουδά για τον εαυτό του και αποθεώνεται. Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Εμίρ Κουστουρίτσα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα