Χτυπήθηκε από νάρκη τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σαουδική Αραβία.

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, με σημαία Μάλτας, χτυπήθηκε από νάρκη στα ανοικτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας, στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Η έκρηξη έπληξε το MT Agrari, ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων που ανήκει στην εταιρεία TMS του Γιώργου Οικονόμου με σημαία της Μάλτας. Ανάμεσα

στο πλήρωμα,  είναι και επτά Ελληνες, ο πλοίαρχος και άλλοι έξι ναυτικοί.

Προκλήθηκε ρήγμα στο πλοίο, ωστόσο το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλοίο έπλεε ανοικτά της Σαουδικής Αραβίας και σε αυτό επέβαιναν Σαουδάραβες αξιωματούχοι. Η βρετανική εταιρεία ασφάλειας, Ambrey, ανέφερε το γεγονός και απέδωσε την έκρηξη σε νάρκη. Η Σαουδική Αραβία δεν αναγνώρισε αμέσως το περιστατικό.

«Η έκρηξη έλαβε χώρα στα όρια του λιμένα και τρύπησε το κύτος του σκάφους», δήλωσε η Ambrey, η οποία δεν διευκρίνισε το χρονικό σημείο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, ωστόσο ανέφερε πως το τάνκερ είχε φτάσει στην Σουκπαικ στις 23 Νοεμβρίου.

Ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που είναι υπεύθυνος για την περιπολία των πλωτών οδών της Μέσης Ανατολής, δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας:  Agrari © MarineTraffic.com

Διαβάστε ακόμα: Πως εισέπρατταν τους φόρους πριν δημιουργηθεί η τελωνειακή υπηρεσία. Από τους Τελώνες στο e-customs και την πάταξη του λαθρεμπορίου. Ποια ήταν η Ταρίφα

The post Χτυπήθηκε από νάρκη τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σαουδική Αραβία. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα