Καθηγητής Βατόπουλος: «Πολλοί νεκροί και διασωληνωμένοι και τις επόμενες μέρες. Δεν υπάρχει η αναμενόμενη μείωση, ούτε εφαρμόζεται το lockdown»

Την εκτίμηση ότι η εικόνα που βλέπουμε σήμερα θα παραμείνει για τις επόμενες μέρες σε ό,τι αφορά διασωληνώσεις και νεκρούς από τον κορωνοϊό, έκανε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι κρούσματα υπάρχουν παντού και καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανοίξει η χώρα την 1η Δεκέμβρη, ενώ έχρισε πρωταρχική ανάγκη το άνοιγμα των σχολείων. «Θα παραμείνουν δυστυχώς σε υψηλούς αριθμούς για αρκετό καιρό οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί», είπε χαρακτηριστικά

ο καθηγητής στο Open TV.

Διαβάστε επίσης: Πως εισέπρατταν τους φόρους πριν δημιουργηθεί η τελωνειακή υπηρεσία. Από τους Τελώνες στο e-customs και την πάταξη του λαθρεμπορίου. Ποια ήταν η Ταρίφα

«Ναι μεν πέφτουν τα κρούσματα, αλλά όχι στο ρυθμό που θα θέλαμε. Μας ανησυχεί αυτό. Η πτώση είναι μικρότερη. Το lockdown δεν εφαρμόζεται όπως θα έπρεπε, ενώ τελικά ο ιός είναι παντού. Οποιαδήποτε περιοχή, που δεν έχει πολλά κρούσματα, μπορεί με ένα «ατυχές» περιστατικό να διασπαρεί. Δεν είναι στους ρυθμούς που ελπίζαμε η πτώση. Υπήρχαν παντού κρούσματα και το καλοκαίρι και το γνωρίζαμε», συμπλήρωσε.

«Ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι τα σταγονίδια και ο συνωστισμός μετά η μετάδοση από τις επιφάνειες», ενώ ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι «υπάρχουν μεταλλάξεις αλλά ακόμη δεν υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Μπεκτασήδες. Μία από τις μεγαλύτερες μυστικιστικές αιρέσεις του Ισλάμ. Αν και διώχθηκαν σκληρά από την Τουρκία, ο ιδρυτής τους βάφτισε το σώμα των γενίτσαρων. Πόσοι ζουν στην Ελλάδα

Τέλος, για τα Χριστούγεννα και το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι είναι «πολύ νωρίς η 1η Δεκεμβρίου για άνοιγμα της χώρας. Τα σχολεία είναι προτεραιότητα, ταλαιπωρούνται τα παιδιά και οι γονείς. Πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».

The post Καθηγητής Βατόπουλος: «Πολλοί νεκροί και διασωληνωμένοι και τις επόμενες μέρες. Δεν υπάρχει η αναμενόμενη μείωση, ούτε εφαρμόζεται το lockdown» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα