Ο Ερντογάν συνεχίζει την κόντρα με Μακρόν και τον αποκαλεί ναζί. Καλεί σε μποϊκοτάζ Γαλλικών προϊόντων. Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ ανταποκρίθηκαν

Νέα επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Εμμανουέλ Μακρόν και ΕΕ. Ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε σήμερα τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όπως στη Γαλλία μερικοί λένε ‘μην αγοράζετε τις τουρκικές μάρκες’, απευθύνομαι από εδώ στο έθνος μου: κυρίως μην προσέχετε τις γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε», δήλωσε ο Ερντογάν

σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν συνέκρινε τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη με με τη μεταχείριση των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατηγόρησε ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες για «φασισμό» και «ναζισμό».

Αναφερόμενος στον Μακρόν, είπε ότι πρόκειται για έναν «πραγματικό φασίστα», έναν «ναζί με την πραγματική έννοια. Η ρατσιστική τρομοκρατία εξαπλώνεται στην κοινωνία από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, συχνά με τις πλάτες των δυνάμεων ασφαλείας».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και η ΕΕ, λέγοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «δεν μπορεί να αγνοήσει την ισλαμοφοβία. Οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να παραμείνουν σιωπηλοί και να μην ανταποκρίνονται στα δεινά που βιώνουν. Θέλω να επαναλάβω την έκκληση που έκανα την προηγούμενη μέρα. Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία είναι μια ψύχωση που καταστρέφει τις ψυχικές και συνειδητές ικανότητες των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το καθήκον, τη θέση και τη θέση τους».

Το Κουβέιτ κάνει μποϊκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα

Μετά τη Σαουδική Αραβία, ράφια σουπερμάρκετ σε Ιορδανία, Κατάρ και Κουβέιτ άδειασαν από γαλλικά προϊόντα. Στο Κουβέιτ, μια μεγάλη ένωση λιανικής πώλησης διέταξε μποϊκοτάζ, υποστηρίζοντας ότι είχε εκδώσει την οδηγία ως απάντηση σε «επαναλαμβανόμενες προσβολές» κατά του προφήτη Μωάμεθ, ενώ στα social media της Ιορδανίας εμφανίζονταν βίντεο και φωτογραφίες με άδεια ράφια και τα hashtag #France Boycott ή #Our Prophet is a red line (Ο Προφήτης μας είναι κόκκινη γραμμή).

“They express it with cartoons, we express through economy.” #BoycottFranceProducts trends as several Muslim companies withdrew #France's products from supermarkets in response to the anti-Islam comments by French President Macron. https://t.co/6FlYlEb0YTpic.twitter.com/6o7jfvdkMn

— Morad News (@MoradNews) October 26, 2020

«Το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ είναι χωρίς κανένα αντικείμενο και πρέπει να σταματήσει αμέσως, όπως όλες οι επιθέσεις εναντίον της χώρας μας, τις οποίες ενορχηστρώνει μια ακραία μειοψηφία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας σε δελτίο Τύπου.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Ερντογάν στους Αμερικανούς για πιθανές κυρώσεις: Δεν ξέρετε με ποιον χορεύετε! Και επιμένει για Μακρόν: «έχασε το δρόμο του, μιλά όλη μέρα για μένα»

The post Ο Ερντογάν συνεχίζει την κόντρα με Μακρόν και τον αποκαλεί ναζί. Καλεί σε μποϊκοτάζ Γαλλικών προϊόντων. Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ ανταποκρίθηκαν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα