Νέα τουρκική απειλή στο Αιγαίο. Η τουρκική ακτοφυλακή επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου. Νέες προκλητικές δηλώσεις Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη

Reader

Σε μία ακόμα επιθετική ενέργεια προχώρησε η τουρκική ακτοφυλακή το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Σύμφωνα με το politischios.gr, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πέρασε τα σύνορα και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 ενώ μάλιστα προσπάθησε να το εμβολίσει.
Η τουρκική ακτοφυλακή έλεγε στο ελληνικό σκάφος πως βρίσκεται εκτός συνόρων. Εν τέλει, το Λιμενικό συνέλεξε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και επέστρεψε στο λιμάνι της Χίου.

Ειρωνικός ο Γιλντιρίμ

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και δεν χρειάζεται να δίνει σημασία η Τουρκία, αφού δεν ξεπερνά σε πληθυσμό ούτε την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως όσο η Αθήνα παραμένει ήσυχη, η Άγκυρα δεν χρειάζεται να κάνει καμία τοποθέτηση.
Μάλιστα, πρόσθεσε πως Ελλάδα και Τουρκία γειτονεύουν και απλώς πρέπει να βρουν ένα modus vivendi ώστε να συμπορεύονται.
Υπενθυμίζεται πως τη Μεγάλη Τρίτη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε απειλήσει την Ευρωπαϊκή Ένωσηπως αν η Τουρκία ανοίξει τα σύνορα θα γεμίσει η ΕΕ με πρόσφυγες.
«Η Ευρώπη θα έπρεπε να ευγνωμονεί την Τουρκία για όλα αυτά, ωστόσο η Ε.Ε. εξακολουθεί να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της ένταξης της χώρας μας», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Reader

The post Νέα τουρκική απειλή στο Αιγαίο. Η τουρκική ακτοφυλακή επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου. Νέες προκλητικές δηλώσεις Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou