Μελτέμι και πολλά μποφόρ στο Αιγαίο. Μάχη του Paros Jet με τα ορμητικά κύματα και τους ανέμους 9 μποφόρ. Κύμα καύσωνα με 40αρια από την Τετάρτη

Με θυελλώδεις εντάσεις πνέει το μελτέμι στο Αιγαίο και τα ανατολικά την Κυριακή 30/06, με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν τα 106 km/h.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι ριπές του ανέμου, καθώς και οι περιοχές στις οποίες κατεγράφησαν οι μεγαλύτερες τιμές (> 90 km/h), όπως καταγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Χάρτης. Οι ριπές του ανέμου κατά την διάρκεια της Κυριακής 30/06/2019.
Με κίτρινους κύκλους, παρουσιάζονται οι περιοχές με τιμές πάνω από 90 km/h. meteo.gr

Xθες, Κυριακή το πλήρωμα του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Paros Jet έδωσε «μάχη» με τα ορμητικά κύματα, όπου οι άνεμοι άγγιξαν τα 8 και, τοπικά, τα 9 μποφόρ.

Το λιμάνι του νησιού είναι μικρό, τα πλοία πολλά και συχνά σημειώνονται καθυστερήσεις μέχρι να δέσουν. Λόγω συμφόρησης στο λιμάνι της Νάξου, ο καπετάνιος κλήθηκε να αναμένει έξω από τον κυματοθραύστη για περίπου 15 λεπτά, έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσει τα υψηλά κύματα και τους ισχυρούς ανέμους.

Το Paros Jet περίμενε έξω από τον κυματοθραύστη όπου οι άνεμοι ήταν ισχυρότατοι. Ο καπετάνιος και το υπόλοιπο πλήρωμα όμως διαχειρίστηκαν με ψυχραιμία την κατάσταση, περιμένοντας να αναχωρήσει το Blue Star Delos, όπως μεταδίδει το naxostimes.gr.

Λίγο αργότερα, βέβαια, δόθηκε άδεια στο «Paros Jet» να προσδέσει στο λιμάνι του κυκλαδίτικου νησιού, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που τοπικά θα φτάνουν τους 40 ως 41 βαθμούς Κελσίου, θα επικρατήσουν στη χώρα μας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, καθώς οι θερμές αέριες μάζες, οι οποίες «έκαψαν» τη Δυτική Ευρώπη, μετακινούνται ανατολικά και θα επηρεάσουν βαθμιαία την Ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

meteo.gr

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπεται από την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη στα βόρεια ηπειρωτικά και την Παρασκευή και στα κεντρικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

The post Μελτέμι και πολλά μποφόρ στο Αιγαίο. Μάχη του Paros Jet με τα ορμητικά κύματα και τους ανέμους 9 μποφόρ. Κύμα καύσωνα με 40αρια από την Τετάρτη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα