Πέθανε ο διάσημος κομίστας και σκιτσογράφος Mordillo. Αγαπήθηκε παγκοσμίως για τα χρωματιστά του σκίτσα για το ποδόσφαιρο και τις απεικονίσεις ζώων

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή, ο Γκιγιέρμο Μορντίγιο (Guillermo Mordillo), Αργεντίνος σκιτσογράφος και κομίστας που αγαπήθηκε παγκοσμίως για τα χρωματιστά του σκίτσα για το ποδόσφαιρο και τις απεικονίσεις ζώων, με διασημότερη αυτή της καμηλοπάρδαλης.

Guillermo #Mordillo
Adieu l’artiste, et merci. pic.twitter.com/3iBujERUc1

— Christophe Martinolli (@Martinolli) 30 June 2019

Σύμφωνα με την El Pais, ο Μορντίγιο πέθανε στη Μαγιόρκα, ενώ όπως αναφέρεται ήταν

δραστήριος μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Οι φιγούρες που σχεδίασε έγιναν δημοφιλείς τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Οι φιγούρες του Mordillo έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Εκείνη την περίοδο ήταν ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στον κόσμο, ενώ ακόμη και σήμερα τα νοσταλγικά σχέδιά του, είναι αναγνωρίσιμα με την πρώτη ματιά από χιλιάδες ανθρώπους.

Από μικρός είχε λατρεία για το σχέδιο και το ποδόσφαιρο. Mετά από μακρά πορεία αναζητήσεων επαγγελματικής ευκαιρίας, μπήκε στον κόσμο των εφημερίδων μέσω ενός σχεδίου που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Paris Match» το 1966. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει και ήταν διεθνής η απήχηση του έργου του. Μάλιστα συνεργάστηκε και με το περιοδικό Stern.

DEP Guillermo Mordillo.#Mordillo pic.twitter.com/bn67Phf0cX

— skakeo fanzine (@skakeofanzine) 30 June 2019

Η διεθνής φήμη του κορυφώθηκε ενώ βρισκόταν στο Παρίσι. Τα σχέδια του, τον έκαναν σεβαστό σε όλο τον κόσμο και του χάρισε σειρά βραβείων. Σημειώνεται ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε λέξεις στα σκίτσα του, ενώ ολοκλήρωσε πάνω από 2.000 σχέδια.

Argentinian cartoonist #Mordillo died at age 86. His work was both funny and subtle, and always without any words. pic.twitter.com/UK9Bp5gbpx

— Paulo Costa (@sirpaulocosta) 30 June 2019

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έκανε μόνο τρεις εκθέσεις: μία στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, μία στη Βαρκελώνη και η τελευταία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα το Νοέμβριο του 1989, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για θεραπεία παιδιών με αυτισμό.

The post Πέθανε ο διάσημος κομίστας και σκιτσογράφος Mordillo. Αγαπήθηκε παγκοσμίως για τα χρωματιστά του σκίτσα για το ποδόσφαιρο και τις απεικονίσεις ζώων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα