Κορονοπάρτι. Ενεργοποιείται ειδική μονάδα ελέγχων για την αποτροπή τους. Παπαευαγγέλου: Πολύ νωρίς να συζητάμε για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

Την ενεργοποίηση ειδικής ομάδας ελέγχου για την αποτροπή των κορωνοπάρτι, υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας και της Αστυνομίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Τόνισε ακόμα ότι όποιος διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις, θα αναλαμβάνει και τις ευθύνες, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε γενικότερο επίπεδο, καθώς η διασπορά σε μία κοινότητα, θα την οδηγεί σε μέτρα.

«Προφανώς παρακολουθούμε την κατάσταση. Να ξεκαθαρίσω, συζητάμε την αυστηροποίηση του πλαισίου για τα κορωνοπάρτι. Ενεργοποιείται

ειδική μονάδα ελέγχων και συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. όχι μόνο για τη Μύκονο. Παράνομα πάρτι σημαίνει διασπορά και διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων, που σημαίνει συρροές, που σημαίνουν μέτρα, που σημαίνουν ζημιά στις τοπικές οικονομίες… Είναι ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας….

Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης αλλαγές στους όρους εισόδου στη χώρα και στον αριθμό των ατόμων που συνθέτουν τα γκρουπ τουριστών στις ξεναγήσεις.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Βάνα Παπαευάγγελου ανέφερε ότι η  ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει, καθώς βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τον επιθυμητό στόχο, που είναι η ανοσία.

Η ίδια δήλωσε ότι ξαφνιάζει την επιτροπή η συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες, καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο μέτρο αυτοπροστασίας.

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το περσινό με το φετινό καλοκαίρι» είπε, αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, παρότι «υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να έχουμε περισσότερες δραστηριότητες».

Να εξακολουθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί έως ότου ελεγχθεί η επιδημία, τόνισε και εξήγησε πως τα δύο τρίτα όσων μολύνθηκαν πέρυσι τον Αύγουστο ήταν κάτω των 40 ετών και ζήτησε από τους πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, να προσέλθουν για εμβολιασμό πριν φύγουν για διακοπές.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου….

The post Κορονοπάρτι. Ενεργοποιείται ειδική μονάδα ελέγχων για την αποτροπή τους. Παπαευαγγέλου: Πολύ νωρίς να συζητάμε για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα