Κορωνοϊός. Αντιδράσεις με τη δήλωση λοιμωξιολόγου για τη Θεία Κοινωνία: «Όσοι πιστεύουν να μην φοβούνται να κοινωνήσουν». Η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών

Η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε την Παρασκευή στον Realfm 97,8 για το εάν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσεις κορωνοϊό από τη Θεία Κοινωνία, αλλά και για το ποια άτομα διατρέχουν κίνδυνο εάν πάνε στην εκκλησία.Συγκεκριμένα η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου, σχετικά με το ποια άτομα θα ήταν καλό να μην πηγαίνουν στην εκκλησία, δήλωσε:

«Ανήκω σε αυτούς που θα πηγαίνουν στην εκκλησία αλλά θα πρότεινα σε άτομα άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή είναι σε άτομα

που είναι ανοσοκατασταλμένα, γιατί έχουν κάποιον όγκο, κάποιο αιματολογικό νόσημα, παίρνουν κορτιζόνη. Αυτά τα άτομα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία και μακάρι να μην έχει γίνει διασπορά κρουσμάτων, να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση. Οι νεότεροι εφόσον δεν έχουμε διασπορά κρουσμάτων, μπορούν να πηγαίνουν στην εκκλησία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Σχετικά με τη Θεία Κοινωνία ανέφερε:

«Όσον αφορά τη Θεία Κοινωνία, αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η Θεία Κοινωνία είναι ένα Μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη Θεία Κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Το μεγαλύτερο Μυστήριο. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο Μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν και κοινωνούν τακτικά, δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο«.

Τέλος σε ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στην ουρά για τη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό, η κυρία Γιαμαρέλλου απάντησε ότι:

«Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο Μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».

Την φωνή της λογικής υψώνουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί για τη Θεία Κοινωνία και την πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), προκάλεσαν οι δηλώσεις της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου, η οποία χθες είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αδίκως υπάρχει ανησυχία για τη μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί κάνουν επίκληση στη λογική και την επιστήμη, καταδικάζουν τις «δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις» και επαναλαμβάνουν τον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.

Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού – κορωνοϊού και γρίπης – γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς.

Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης.

Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό».

The post Κορωνοϊός. Αντιδράσεις με τη δήλωση λοιμωξιολόγου για τη Θεία Κοινωνία: «Όσοι πιστεύουν να μην φοβούνται να κοινωνήσουν». Η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός, Αντιδράσεις, Θεία Κοινωνία, Όσοι,koronoios, antidraseis, theia koinonia, osoi