Κορονοϊός: 53 θάνατοι και 341 νέα κρούσματα – Στους 469 οι διασωληνωμένοι

Με ανακοίνωσή του, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τον αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφτηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Αριθμούς που δεν έχουμε δει εδώ και περισσότερο από δύο μήνες ανακοίνωσε ο οργανισμός το Σάββατο, καθώς διαπιστώθηκαν μόλις 262 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ-Covid, που ανέρχονταν χθες, σε 473.

Η ανακοίνωση
του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135456, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5343 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40024 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

469 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 150 (32.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 857 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 53 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4606 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1868 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτική αναφορά του Οργανισμού για την πανδημία στη χώρα
Όπως κάθε μέρα, ο ΕΟΔΥ αναρτά αναλυτική ενημέρωση για την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού, στην οποία περιλαμβάνει γραφήματα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων, καθώς και πίνακες με την γεωγραφική κατανομή των διαγνώσεων ανά την επικράτεια.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Η νεότερη ανακοίνωση για τον κορoνοϊό έρχεται λίγες ώρες μετά τους πρώτους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Θυμίζουμε πως πρώτη εμβολιάστηκε μια νοσοκόμα σε ΜΕΘ και ένας ηλικιωμένος, ενώ σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ακολούθησαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο «Αττικόν» Νοσοκομείο εμβολιάστηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .

Λίγο πριν τις 14:30 έφτασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer/BionTech κατά του κορονοϊού.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο Αττικόν και ακολούθως χαιρέτησε το νοσηλευτικό προσωπικό. Ο πρωθυπουργός πριν τον εμβολιασμό του συμπλήρωσε το σχετικό έγγραφο και ακολούθως μετέβη στην αίθουσα του εμβολιασμού.

Ο Πρωθυπουργός , αφού τήρησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, βάσει του πρωτοκόλλου, συνομίλησε για το προσωπικό και ακολούθως έκανε το εμβόλιο.

Ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, εμβολιάζεται κατά του Covid-19 στο Αττικόν Νοσοκομείο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣΜητσοτάκης: Σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «Σπουδαία μέρα για την επιστήμη και Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατάφερε και παρέδωσε την ίδια μέρα σε όλες τις χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης. Οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας. Εμβολιαζόμαστε για να δώσουμε το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Μαζί μας και οι υγειονομικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης,. Τους χρωστάμε πολλά.
Σκοπός μας να εμβολιάσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Όσοι με καχυποψία αντιμετωπίζουν το εμβόλιο θα πείθονται ότι είναι ο μόνος τρόπος να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορονοϊού, να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία. Το 2021, είναι τα 200 χρονιά από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και θα γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία του τόπου».

«Το μεγαλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη»

Στον Ευαγγελισμό έφτασε λίγο πριν τις 14:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να εμβολιαστεί.
Η πρώτη πολίτης της χώρας, σε μια συμβολική κίνηση, μετέβη στον Ευαγγελισμό όπου, λίγη ώρα αφού εμβολιάστηκαν οι πρώτοι Έλληνες πολίτες, έκανε το εμβόλιο για τον κορoνοϊό.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας περίμεναν στην είσοδο του νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης. Ακολούθως η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

Η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε πως «τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη. Η Ε.Ε. απέδειξε ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης. Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υλοποιήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, είναι σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εμβολιάζεται κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣΣωτήρης Τσιόδρας: «Ούτε που το κατάλαβα»

Λίγη ώρα μετά τον πρωθυπουργό, το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έκανε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Ο κ. Τσιόδρας, ευγενής και χαμογελαστός πίσω από τη μάσκα του μίλησε με το προσωπικό και δήλωσε «Ούτε που το κατάλαβα σας ευχαριστώ».

Αμέσως μετά ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα την οποία περιμέναμε πολύ καιρό.

«Επιτέλους ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την ΕΕ, όπου κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει και ένας πολίτης» τόνισε. Επίσης υπογράμμισε ότι «για την έγκριση του εμβολίου ίσχυσαν κι ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφγές που ισχύουν για τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε δοκιμές. Θέλω να ελπίζω ότι με τον σταδιακό εμβολιασμό θα μετριαστούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην υγεία μας».

Για να καταλήξει ο κ. Τσιόδρας: «Δεν είναι το τέλος ακόμη. Το τέλος θα έρθει με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας».

Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εμβολιάζεται κατά του Covid-19 στο Αττικόν Νοσοκομείο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σημειώνεται ότι από τις 13:00 έχουν ξεκινήσει στα πέντε νοσοκομεία της Αττικής οι εμβολιασμοί, με τους πρώτους να γίνονται στον «Ευαγγελισμό».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ποντίκι, iefimerida
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: YouTube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: 

Πώς οι αγελάδες συνέβαλαν στη θεραπεία της ευλογιάς. Ο γιατρός που μόλυνε παιδιά με ιό και βρήκε το εμβόλιο κατά της ασθένειας. Από ποιους αμφισβητήθηκε Τι είναι η σωτήρια μέθοδος της «παστερίωσης» γάλακτος; Την ανακάλυψε ο εκπληκτικός επιστήμονας Λουί Παστέρ, που θεράπευσε τη λύσσα και δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο

The post Κορονοϊός: 53 θάνατοι και 341 νέα κρούσματα – Στους 469 οι διασωληνωμένοι appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα