Εμβολιασμοί κατά COVID-19. Στο Αττικόν ο Μητσοτάκης. Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων εμβολιασμών

Δίπλα του σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο Σωτήρης Τσιόδρας – «Παντελώς ανώδυνη διαδικασία» το πρώτο σχόλιο του πρωθυπουργού μετά τον εμβολιασμό. 

Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η  οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλλεληγγύη».

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού»,

συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν του παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

«Μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται από την αρχή στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού και στους οποίους χρωστάμε πολλά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «εμβολιάζονται πρώτοι και ως παράδειγμα, αλλά και για να είναι ασφαλείς στη μάχη που δίνουν».

Εμβολιάστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας -«Ούτε που το κατάλαβα» -Το τέλος θα έρθει όταν εμβολιαστούν οι περισσότεροι.

Ο κ. Τσιόδρας, ευγενής και χαμογελαστός πίσω από τη μάσκα του μίλησε με το προσωπικό και δήλωσε «Ούτε που το κατάλαβα σας ευχαριστώ».

Αμέσως μετά ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα την οποία περιμέναμε πολύ καιρό.

«Επιτέλους ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την ΕΕ, όπου κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει και ένας πολίτης» τόνισε. Επίσης υπογράμμισε ότι «για την έγκριση του εμβολίου ίσχυσαν κι ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφγές που ισχύουν για τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Εχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε δοκιμές. Θέλω να ελπίζω ότι με τον σταδιακό εμβολιασμό θα μετριαστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην υγεία μας».

Για να καταλήξει ο κ. Τσιόδρας: «Δεν είναι το τέλος ακόμη. Το τέλος θα έρθει με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρώτη πολιτικός που εμβολιάστηκε

Σημειώνεται ότι από τις 13:00 έχουν ξεκινήσει στα πέντε νοσοκομεία της Αττικής οι εμβολιασμοί, με τους πρώτους να γίνονται στον «Ευαγγελισμό».

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εμβολιάστηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο τρίτος άνθρωπος που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά τη νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και τον 88χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη.

Η κ. Σακελλαροπούλου, η πρώτη κρατική αξιωματούχος που εμβολιάζεται κατά του κορoνοϊού στην Ελλάδα, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ ευχαρίστησε το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό που συνέβαλε στον εμβολιασμό της.

Παρών, στη χορήγηση της πρώτη δόσης του εμβολίου κατά του κορoνοϊού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εμβολιάζεται κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων σημερινών εμβολιασμών, έχει ως εξής:

13:00 Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

13:30 Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Διαβάστε στη «ΜτΧ»:Πώς οι αγελάδες συνέβαλαν στη θεραπεία της ευλογιάς. Ο γιατρός που μόλυνε παιδιά με ιό και βρήκε το εμβόλιο κατά της ασθένειας. Από ποιους αμφισβητήθηκε Τι είναι η σωτήρια μέθοδος της «παστερίωσης» γάλακτος; Την ανακάλυψε ο εκπληκτικός επιστήμονας Λουί Παστέρ, που θεράπευσε τη λύσσα και δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο

The post Εμβολιασμοί κατά COVID-19. Στο Αττικόν ο Μητσοτάκης. Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων εμβολιασμών appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμβολιασμοί, COVID-19, Αττικόν, Μητσοτάκης,emvoliasmoi, COVID-19, attikon, mitsotakis