Καθηγητής βάζει smartphones σε μπλέντερ για να αποδείξει ότι τα κινητά τηλέφωνα περιέχουν μικρές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων

Καθηγητής ορυκτολογίας βάζει κινητά τηλέφωνα σε μπλέντερ, για να αποδείξει ότι τα smartphones έχουν μικρές ποσότητες πολύτιμων και σπάνιων μετάλλων.

Αυτό υποστηρίζει και βίντεο που «ανέβηκε» πριν λίγες μέρες στην ιστοσελίδα του BBC. Σύμφωνα με αυτό, τα κινητά τηλέφωνα περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων.

Ο Δρ. Αρχάν Ντίτζκτρα, καθηγητής ορυκτολογίας

στη Σχολή Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ, βάζει κινητές συσκευές στο μπλέντερ για να βρει μικροποσότητες μετάλλων. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να αποδείξει  στις εταιρίες παρασκευής κινητών πώς μπορούν να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το βίντεο που  «ανέβηκε» πριν λίγες μέρες στην ιστοσελίδα του BBC , τα κινητά τηλέφωνα περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων. YouTube

«Γνωρίζουν πως χρησιμοποιούν κάποια από τα πολύτιμα στοιχεία, συχνά ωστόσο αυτά βρίσκονται σε εξαρτήματα που αγοράζουν έτοιμα. Εντοπίζονται σε πολύ μικρές ποσότητες και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να τους βοηθήσουμε να κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα πιο υπεύθυνα» δήλωσε ο Δρ.  Αρχάν Ντίτζκτρα.

Παρακολουθείστε το βίντεο: 

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: YouTube

The post Καθηγητής βάζει smartphones σε μπλέντερ για να αποδείξει ότι τα κινητά τηλέφωνα περιέχουν μικρές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα