Καθαρή αυτοκτονία ο θάνατος του Έπσταϊν σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Οι φρουροί είχαν πέσει για ύπνο το μοιραίο βράδυ. Γιατί ο μεγιστάνας είχε πίνακα του Κλιντον να φορά το φόρεμα Λεβίνσκι και γόβες

Την απομάκρυνση του διευθυντή της ομοσπονδιακής φυλακής όπου απαγχονίστηκε το περασμένο Σάββατο ο χρηματιστής Τζέφρι Επσταϊν, αναμένοντας να δικαστεί για σωματεμπορία ανηλίκων, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, καταγγέλλοντας τις «σοβαρές παρατυπίες» στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται αξιωματούχους χωρίς να

τους κατονομάζει, ανέφερε την Τρίτη ότι οι δύο φρουροί που έπρεπε να παρακολουθούν τον Επσταϊν, μαζί με άλλους φυλακισμένους, είχαν αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια του τρίωρου που ο χρηματιστής παρέμεινε μόνος στο κελί του, χωρίς να ελέγχεται.

Οι αλλαγές στο προσωπικό του Μητροπολιτικού Σωφρονιστικού Κέντρου, στο Μανχάταν, που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, περιλαμβάνουν τη μετάθεση του διευθυντή των φυλακών σε άλλη θέση εντός του σωφρονιστικού συστήματος, ενώ οι δύο φρουροί που έπρεπε να παρακολουθούν τον Επσταϊν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών γύρω από τις συνθήκες θανάτου του χρηματιστή. Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τις μεταβολές στο προσωπικό έγιναν λίγη ώρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Επσταϊν.

Ο Τζέφρι Επσταϊν, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, συνελήφθη στις 6 Ιουλίου, ωστόσο είχε δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, δηλαδή της σωματεμπορίας εκατοντάδων ανήλικων κοριτσιών, κάποια από τα οποία ήταν μόλις 14 ετών. Ο 66χρονος χρηματιστής ήταν υπό κατάσταση επιφυλακής για τον κίνδυνο αυτοχειρίας, ωστόσο, όπως ανέφερε πηγή που γνωρίζει καλά την υπόθεση και επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, τη χρονική στιγμή του θανάτου του δεν παρακολουθείτο.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μανχάταν δύο δεσμοφύλακες πραγματοποιούν ελέγχους σε όλους τους κρατουμένους κάθε 30 λεπτά. Ωστόσο, τη νύχτα του θανάτου του Επσταϊν η διαδικασία δεν ακολουθήθηκε. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πιθανώς να πλαστογράφησαν τις αναφορές τους, έτσι ώστε να φαίνεται ότι είχαν ελέγξει τον Επσταϊν, φαίνεται όμως ότι ο χρηματιστής παρέμεινε στο κελί του νεκρός επί τουλάχιστον μία ή δύο ώρες προτού βρεθεί. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε το ειδησεογραφικό δίκτυο CBS, επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές.

Τι έδειξε η νεκροψία

Σύμφωνα με τη νεκροψία, στοιχεία της οποίας επικαλείται η Washington Post, διαπιστώθηκαν αρκετά κατάγματα στον λαιμό του. Ανάμεσα στα οστά στα οποία διαπιστώθηκαν κατάγματα ήταν το υοειδές οστό το οποίο στους άνδρες βρίσκεται κοντά στο «μήλο του Αδάμ».

Σύμφωνα με ειδικούς τέτοιου είδους κατάγματα συναντώνται σε όσους απαγχονίζονται – ειδικά αν είναι ηλικιωμένοι – αλλά συνήθως διαπιστώνονται σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας με στραγγαλισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό ακόμα δεν έχει ανακοινώσει την αιτία θανάτου του καταδικασμένου για υποθέσεις παιδεραστίας 66χρονου Έπσταϊν. Σύμφωνα με τις πηγές της Washington Post η ιατροδικαστής αναζητά πληροφορίες για τις ώρες πριν τον θάνατο του 66χρονου όπως για παράδειγμα αν κάποιοι μπήκαν στο κελί του ή αν είχε λάβει κάποια ασυνήθιστη ουσία.

Το μυστήριο επιτείνουν πληροφορίες ότι ο Έπσταϊν ήταν σε καλή διάθεση ώρες πριν να βρεθεί νεκρός στο κελί του και μάλιστα είχε συνάντηση για περίπου 12 ώρες με τους δικηγόρους του προκειμένου να συζητήσουν την έφεση που θα κατέθεταν προκειμένου να αποφυλακιστεί με εγγύηση.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει ότι για το ίδιο ο θάνατος του 66χρονου ήταν «προφανής αυτοκτονία» με αξιωματούχους του να αρνούνται να σχολιάσουν τις αποκαλύψεις της Washington Post σχετικά με τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Ο περίεργος πίνακας στο σπίτι του Τζέφρι Επσταϊν με τον Μπιλ Κλίντον

Ο πίνακας, που αποκάλυψε η Daily Mail, απεικονίζει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ξαπλωμένο σε καρέκλα του Οβάλ Γραφείου, να φορά μπλε φόρεμα και κόκκινες γόβες. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μπλε φόρεμα αποτελεί σαφέστατη αναφορά στο φόρεμα με τον «λεκέ» της Μόνικα Λεβίνσκι. Το έργο αποτελεί δημιούργημα της Αμερικανοαυστραλής καλλιτέχνιδας Πετρίνα Ράιαν-Κλέιντ και λέγεται ‘Parsing Bill’ (Αναλύοντας τον Μπιλ).

Η φωτογραφία είχε αποτυπωθεί πριν από χρόνια όταν μια επιχειρηματίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είχε επισκεφτεί το σπίτι του Έπσταϊν προκειμένου να του παρουσιάσει μια επιχειρηματική πρόταση. «Ηταν προφανώς ένα πορτρέτο του Μπιλ Κλίντον, πολύ προβοκατόρικο, μια πολύ σεξουαλική εικόνα. Φορούσε τακούνια, ένα μπλε φόρεμα και το χέρι του είχε μια παράξενη στάση», δήλωσε, προσθέτοντας πως είχε συγκλονιστεί.

Με πληροφορίες από kathimerini

The post Καθαρή αυτοκτονία ο θάνατος του Έπσταϊν σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Οι φρουροί είχαν πέσει για ύπνο το μοιραίο βράδυ. Γιατί ο μεγιστάνας είχε πίνακα του Κλιντον να φορά το φόρεμα Λεβίνσκι και γόβες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα