«Ο Μπρους Λι ήταν ένας αλαζονικός τύπος» η απάντηση του Ταραντίνο στην κόρη του Λι. Είχε εκφράσει δυσαρέσκεια γιατί τον παρουσίαζε ως «μια αλαζονική φούσκα που ήταν γεμάτη αέρα»

Η Σάνον δηλώνει οργισμένη και απαγοητευμένη από τον τρόπο με τον οποίον ο Κουέντιν Ταραντίνο παρουσιάζει τον πατέρα της, Μπρους Λι, στην τελευταία του ταινία «Once Upon A Time In Hollywood», λέγοντας ότι δείχνει τον θρυλικό ηθοποιό σαν έναν «αλαζόνα μ@@@@@».

«Ήταν πολύ δυσάρεστο να ακούω τον κόσμο να γελάει με τον πατέρα μου στην προβολή της ταινίας» δήλωσε μεταξύ άλλων η Σάνον Λι, κόρη του Αμερικανοκινέζου Μπρους Λι.

Η οργή της αφορά κυρίως τη σκηνή της ταινίας όπου  ο στάντμαν Κλιφ Μπουθ -τον οποίον ενσαρκώνει ο Μπραντ Πιτ- γελάει ακούγοντας

τον Μπρους Λι να λέει ότι τα χέρια του είναι «θανατηφόρα όπλα» και ο Λι τον προκαλεί σε αναμέτρηση ενώ βρίσκονται στο πλατό της επιτυχημένης την εποχή εκείνη τηλεοπτικής σειράς του ABC «The Green Hornet» (από την οποία ο Μπρους Λι έγινε γνωστός στο αμερικανικό κοινό).

Μάλιστα, όπως λέει, ο πατέρας της όχι μόνο δεν ήταν αλαζονικός στη δουλειά του, αλλά έπρεπε -ως Αμερικανός ασιατικής καταγωγής στα τέλη της δεκαετίας του ’60- να αγωνιστεί πολύ πιο σκληρά από τον Μπουθ.

«Καταλαβαίνω τον συλλογισμό της ταινίας και το γεγονός ότι οι δύο χαρακτήρες είναι αντιήρωες και η σκηνή θέλει να δείξει τι θα μπορούσε να συμβεί, όπως καταλαβαίνω και το γεγονός ότι η ταινία καταγράφει μία εποχή με πολύ περισσότερο ρατσισμό και αποκλεισμό. Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι στόχος ήταν να δείξουν πώς ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ μπορούσε να νικήσει τον Μπρους Λι. Όμως δεν θα έπρεπε να τον μεταχειριστούν όπως έκανε το  ‘λευκό’ Χόλιγουντ όσο ο πατέρας μου ήταν στη ζωή» είπε η Σάνον.

Η απάντηση του Ταραντίνο στην κόρη του Μπρους Λι

Ο Κουέντιν Ταραντίνο υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τον Μπρους Λι στη νέα του ταινία με τίτλο «Once Upon a Time in Hollywood».

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο τρόπος που έγραψε το χαρακτήρα δεν είναι τόσο ανακριβής όσο η κόρη του θρυλικού ηθοποιού ισχυριζόταν σε ανοικτή επιστολή. «Ο Μπρους Λι ήταν ένας αλαζονικός τύπος» δήλωσε ο Ταραντίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.

«Ήταν ο τρόπος που μιλούσε, όχι ότι έκανε πολλά από αυτά» πρόσθεσε ο Ταραντίνο. «Τον άκουσα να λέει πολλά από αυτά, αυτό είναι γεγονός. Αν οι άνθρωποι λένε: Δεν είπε ποτέ ότι θα μπορούσε να νικήσει τον Μοχάμεντ Άλι, ναι το είπε. Όχι μόνο το έλεγε, αλλά η σύζυγός του Λίντα, είπε ότι στην πρώτη του βιογραφία δεν το διάβασε ποτέ. Το έχει πει απολύτως».

The post «Ο Μπρους Λι ήταν ένας αλαζονικός τύπος» η απάντηση του Ταραντίνο στην κόρη του Λι. Είχε εκφράσει δυσαρέσκεια γιατί τον παρουσίαζε ως «μια αλαζονική φούσκα που ήταν γεμάτη αέρα» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα